Premium
30. září 2022 • 05:00

Šilhavý zůstává, ale co jiné varianty? Jsou tři: ideální, dosažitelná a tabu

Vstoupit do diskuse
18
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ano, Jaroslav Šilhavý dostal od šéfů fotbalové asociace certifikát důvěry, reprezentaci povede dál, ačkoli v roce 2022 nesplnil ani jeden ze zadaných úkolů. Deník Sport s tím není srozuměn, snaží se najít řešení, nabídnout elitní jména. Bohužel, ideální kandidát je nedostupný, přesto cesty jsou…



Na konci března vypadlo národní mužstvo v baráži mistrovství světa, které se odehraje na přelomu podzimu a zimy v Kataru, se Švédskem. Byl to neúspěch, tudíž přišla logická debata, zda má být Jaroslav Šilhavý dál státním trenérem.

Rébus řešil v dubnu výkonný výbor asociace, jakási fotbalová vláda, jenž došel k tomu, že by bylo záhodno udělat změnu. Tím, samozřejmě, přišla otázka B, tedy hledání vhodného adepta na případně uvolněnou pozici.

Šádkův telefonát

První volba byla jasná, naprosto očekávaná. Výbor vyřkl jméno Jindřicha Trpišovského, jednoho z hlavních architektů slávistického rozmachu, muže úspěšného nejen v tuzemských podmínkách, ale také v evropských soutěžích.

Adolf Šádek, šéf Plzně a člen výkonného výboru, proto neotálel, vzal telefon a zavolal přímo Trpišovskému.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
18

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud