5. září 2008 • 13:20

USA se chystá do Havany po 60 letech

Autor: čtk
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisty USA čeká v sobotu kvalifikační zápas na mistrovství světa proti Kubě. Po více než 60 letech se tak objeví jejich tým v Havaně.



Ta je kvůli politickému režimu na ostrově americkým občanům zapovězena.

Kapitán amerického výběru Carlos Bocanegra však neočekává, že by měla být při zápase cítit nějaká nepřátelská atmosféra.

"Nevím, co od toho mám očekávat. Všichni přijedeme s čistou myslí a zajímá nás pouze vítězství. Když jsme hráli ve Venezuele, prezidenti spolu také zrovna nevycházeli a nám se dostalo skvělého přijetí," nemá obavy Bocanegra.

Kubánský brankář Guadalupe Quintero se domnívá, že politický tlak může utkání přidat zvláštní náboj. "Existuje tu rivalita kvůli politickým problémům. Jako Kubánci chceme minimálně uhájit čest na domácím hřišti. Vítězství by bylo velmi, velmi důležité pro náš lid," dodal.

Američané jedou k utkání jako velcí favorité. Kubánci se poprvé a naposledy představili na MS před 70 lety, od té doby je fotbal na "Ostrově svobody" ve stínu boxu a baseballu.

V dosud posledním vzájemném duelu na Kubě vyhráli v roce 1947 domácí 5:2.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud