15. října 2009 • 09:33

Slovenský tisk velebí své fotbalisty

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
12
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Historicky prvním postupem na mistrovství světa v Jihoafrické republice vchází Slovensko mezi fotbalovou smetánku. Vstupenku na šampionát mu zajistila vítězná sněžná bitva v Polsku, tak oslavují své fotbalisty slovenské deníků.



Noviny nešetří chválou a vyzdvihují výkony hráčů během celé kvalifikace.

Slovensko vyhrálo v Polsku 1:0, když zápas v husté chumelenici rozhodl už ve třetí minutě vlastní gól Seweryna Gancarczyka. Tři body Slovákům zajistily přímý postup na mistrovství světa, zatímco do baráže míří Slovinsko.

"Maličké Slovensko se dostalo mezi absolutní elitu. Nádherné," píše deník Šport. "Po nepřesvědčivých výkonech v předchozích kvalifikacích na světový i evropský šampionát Slovensko ukázalo, že dnes má mladé a perspektivní mužstvo, které může na mezinárodní scéně udělat skvělé výsledky," přidal Nový čas.

"Jsme tam, ještě ale nemáme velký tým v pravém smyslu slova. Bude ale hrát na mistrovství světa a tam se to může změnit," uvedl deník Sme. "Chlapci, milujeme vás," hlásá titulní strana listu Plus jeden deň.

Deníky také připomínají, že úspěch v kvalifikaci znamená pro slovenský fotbal peníze, prestiž i popularitu. "Získal možnost udělat si velkou reklamu. Nepochybně stoupne i kredit hráčů, kteří doposud - až na pár výjimek - nezaujali manažery špičkových velkoklubů," napsala Pravda.

Vstoupit do diskuse
12

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud