Pavel Janega
11. listopadu 2009 • 14:05

Bílek dostal od Haška za úkol: Postup na Euro

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Plzeň - Mladá Boleslav: Viktoria přidává třetí zásah, na přední tyči uklidil míč do sítě Chorý
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté českého národního týmu se poprvé sešli pod trenérem Michalem Bílkem. Z úst nového kouče i předsedy svazu Ivana Haška slyšeli, že za každou cenu musí postoupit na evropský šampionát. „Je to náš hlavní cíl,“ řekl Bílek.



O zdravotním stavu
„Už v týdnu jsme přišli o dva hráče. Radek Šírl má problémy se zády. Dneska se navíc omluvil Václav Svěrkoš, kterého trápí angína, teplota a musí brát antibiotika. Také proto jsme donominovali Lukáše Mageru.“

DALŠÍ ZMĚNA: Zraněného Tomáše Sivoka vystřídá ve čtvrtek ráno ve výpravě Jan Rajnoch. "Vyšetření ukázalo, že má zánět v úponu achilovky. Lékaři mu nařídili klid," oznámil večer mluvčí týmu Petr Svěcený.

O dodatečném povolání Magery
„Po zranění Svěrkoše byl jasnou jedničkou. Doslova se nabízel. Využili jsme toho, že byl v Česku a k týmu se mohl okamžitě připojit. Je to komplexní útočník. Dobře drží balon, umí jít do kombinace, je to levák. Jsem rád, že ho budu moci vidět.“

O prvním srazu
Na úvod jsme se s hráči pozdravili. Ale první sezení budeme mít až po večeři. Přivítal je také předseda svazu Ivan Hašek, který zhodnotil minulou reprezentační sezonu jako neúspěšnou. A nastínil náš další cíl – postup na EURO 2012.

O výhodě a času připravit tým na kvalifikaci
„Výhoda je v tom, že dáme šanci novým hráčům. Jinak tolik času a srazů zase nebude. Stále jednáme o přátelském utkání s Argentinou, o čemž by se mělo definitivně rozhodnout v příštím týdnu. A v pátek letíme na turnaj do Arábie. To vítáme.

O turnaji v Emirátech
„Slouží k tomu, abychom dali příležitost hráčům, kteří se vracejí nebo toho nemají tolik odehráno. Chceme vidět, jak si povedou na mezinárodní scéně a utvrdit se v tom, že mají kvality, aby hráli na reprezentační úrovni. Mužstvo zkrátka musíme novými tvářemi doplnit, a proto si na tomto turnaji zahrají všichni nominovaní fotbalisté. Nebereme to však na lehkou váhu. Sice si vyzkoušíme nové hráče, ale chceme mít i dobré výsledky. Bude to důležitá prověrka.“ Do toho vstoupil tiskový mluvčí svazu Petr Svěcený a upozornil veřejnost, že v případě jakéhokoliv umístění hráči nedostanou žádné prémie.

O motivaci
„S tím by fotbalisté neměli mít problém. Chtějí se ukázat. Po telefonu, když jsem se všemi hráči mluvil, jsem vycítil, že se všichni fotbalisté na sraz těší. Berou to jako obrovskou šanci. Jsou prostě rádi, že tu mohou být.“

O širším kádru
„Okruh zhruba čtyřiceti fotbalistů máme, ale na druhou stranu víme, že Česká republika nemá takovou kvalitu, aby těch jmen bylo víc. Proto bych byl nadšen, kdyby se do začátku kvalifikace objevil další nový hráč, který by mohl hrát na reprezentační úrovni a všeobecně splňoval podmínky národního týmu. Platí i to, že pokud někdo zazáří v jednadvacítce, dáme mu šanci.“

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud