11. května 2010 • 18:17

Carragher se vrací do anglické reprezentace

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Dvořák po generálce na UFC. Zranění je pryč, zkoušel jsem nové zbraně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránce Jamie Carragher se po třech letech vrací do anglické reprezentace. Dvaatřicetiletý fotbalista Liverpoolu je v předběžné nominaci trenéra Fabia Capella pro mistrovství světa v Jihoafrické republice.



Carragher ukončil reprezentační kariéru v roce 2007 po neshodách s tehdejším koučem Stevem McClarenem. Několikrát poté návrat vyloučil, ale Capellovi se ho nyní podařilo přesvědčit. Italský trenér se něj obrátil poté, co zranění vyřadila ze hry Joleona Lescotta a Wese Browna.

Na třicetičlenném seznamu je navzdory chronickým zdravotním potížím stoper Ledley King. Obránce Tottenhamu nemá chrupavky v kolenou, proto prakticky netrénuje s týmem a v letošní sezoně odehrál pouhých 20 zápasů.

Capello povolal také útočníka Emila Heskeyho, přestože v Aston Ville nastupoval nepravidelně a vstřelil jen pět branek. V týmu je i záložník Gareth Barry z Manchesteru City, který má zraněný kotník a do konce května bude mimo hru.

V nominaci jsou prověřené opory a spoluhráči brankáře Petra Čecha z Chelsea John Terry, Frank Lampard a Ashley a Joe Coleové, kapitán Liverpoolu Steven Gerrard a hvězda Manchesteru United Wayne Rooney.

Do branky má italský kouč k dispozici Davida Jamese z Portsmouthu, Roberta Greena z West Hamu a Joea Harta z Manchesteru City.

Úplnými nováčky jsou Adam Johnson z Manchesteru City a Michael Dawson z Totttenhamu.

Konečnou nominaci musí Capello zveřejnit do 1. června. Anglie se na mistrovství světa utká ve skupině s USA, Slovinskem a Alžírskem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud