27. července 2010 • 19:01

Sbohem, Diego, tvé dny jsou sečteny

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dny Diega Maradony na lavičce argentinské fotbalové reprezentace jsou zřejmě sečteny. Vedení národního svazu (AFA) legendárnímu záložníkovi nařídilo, aby propustil sedm členů svého trenérského týmu, což je podle médií podmínka, na kterou brzy padesátiletý kouč nikdy nepřistoupí.



Maradona, jemuž po porážce 0:4 od Německa ve čtvrtfinále mistrovství světa vypršela smlouva, před schůzkou s šéfy AFA uvedl, že chce ve funkci pokračovat. Dal si však podmínku, že nesmí přijít o žádného člena svého štábu, i kdyby to měl být jen masér.

Prezident svazu Julio Grondona však podle agentury Reuters na pondělním jednání s Maradonou žádal odchod hned sedmi jeho kolegů, včetně jeho největšího přítele Alejandra Mancusa z asistentské pozice. Argentinská média interpretují Grondonův příkaz jako jasné sbohem Maradonovi.



AFA přitom před dvěma týdny dala hvězdě mistrovství světa 1986 šanci vést národní mužstvo ještě další čtyři roky. Maradona však místo schůzky s Grondonou odletěl do Venezuely na pozvání tamějšího prezidenta Huga Cháveze, svého přítele a ideového spojence.

Pod Maradonovým vedením sehrála Argentina 15 zápasů s bilancí osmi vítězství a sedmi porážek. Dvě z nich přitom patří k nejhorším v reprezentační historii - 0:4 s Německem a 1:6 v Bolívii v kvalifikaci o MS.

Pokud by jeden z nejlepších fotbalistů historie skutečně ve funkci skončil, hlavními kandidáty na trenérský post jsou podle Reuters Alejandro Sabella z Estudiantes a kouč Racingu Miguel Russo.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud