27. července 2010 • 23:08

Konec legendy. Božský Diego byl odvolán

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Diego Maradona skončil v roli trenéra argentinské fotbalové reprezentace. Vedení národního svazu (AFA) dnes oznámilo, že jednomu z nejlepších hráčů historie neprodlouží smlouvu, která vypršela po čtvrtfinálové porážce 0:4 od Německa na mistrovství světa.



Mluvčí AFA oznámil rozhodnutí výkonného výboru poté, co ztroskotala jednání mezi Maradonou a prezidentem svazu Juliem Grondonou.

Ten údajně legendárnímu záložníkovi nařídil, aby propustil sedm členů trenérského týmu včetně svého nejlepšího přítele Alejandra Mancusa z asistentské pozice, na což brzy padesátiletý kouč nepřistoupil.



Maradona před pondělní schůzkou s šéfy AFA uvedl, že chce ve funkci pokračovat. Dal si však podmínku, že nesmí přijít o žádného člena svého štábu, i kdyby to měl být jen masér.

Diego Maradona utěšuje Lionela MessihoFoto Reuters


AFA přitom před dvěma týdny dala hvězdě mistrovství světa 1986 šanci vést národní mužstvo ještě další čtyři roky. Maradona však místo schůzky s Grondonou odletěl do Venezuely na pozvání tamějšího prezidenta Huga Cháveze, svého přítele a ideového spojence.



Pod Maradonovým vedením sehrála Argentina 15 zápasů s bilancí osmi vítězství a sedmi porážek. Dvě z nich přitom patří k nejhorším v reprezentační historii - 0:4 s Německem a 1:6 v Bolívii v kvalifikaci o MS.

Hlavními kandidáty na uprázdněnou funkci u argentinské reprezentace jsou podle agentury Reuters Alejandro Sabella z Estudiantes a kouč Racingu Miguel Russo.
Maradona emoce rozhodně neskrýval.
Maradona emoce rozhodně neskrýval.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud