13. srpna 2010 • 12:47

Verón se pustil do otevřené kritiky Maradony

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Argentinský fotbalista Juan Sebastian Verón se měsíc po skončení světového šampionátu pustil do otevřené kritiky bývalého reprezentačního kouče Diega Maradony.



Pětatřicetiletřý záložník v Jihoafrické republice nelibě nesl především to, že jej trenér po prvním duelu posadil na lavičku náhradníků.

Verón měl od Maradony údajně přislíbenu roli tvůrce hry, tu však vykonával jen v utkání proti Nigérii. "V jeden moment mi řekl, že chce, abych byl Xavim našeho týmu," přirovnal v rozhovoru s rozhlasovou stanicí svou úlohu k drobnému špílmachrovi mistrovského Španělska. "A najednou vidíte, jak sedíte na lavičce. A to zabolí," stěžoval si zkušený fotbalista, který v minulosti prošel Interem Milán či Manchesterem United.

Velké kritice pak Verón podrobil především složení tříčlenné záložní řady Argentiny. "Angel (Di Mária) and Maxi (Rodriguez) jsou zvyklí hrát po stranách, což vždy způsobí početní nevýhodu ve středu hřiště. Javier (Mascherano) často musel hrát proti třem soupeřům," oponoval Maradonovi, kterému nebyla prodloužena po čtvrtfinálové porážce 0:4 od Německa smlouva.

"Argentinský svaz by měl hledat otevřené a kvalifikované lidi, kteří by pracovali pro mužstvo. Nemám nic proti členům mistrovských týmů z let 1978 a 1986, ale to samo o sobě nestačí. Mělo by se vybírat podle zásluh.

Dočasným vedením reprezentace byl pověřen Sergio Batista, jenž měl předtím na starosti mládežnické výběry. Jeho středeční premiéra dopadla úspěšně, Argentina vyhrála v Irsku 1:0 a Batista má nyní větší šanci získat trenérský post na plný úvazek.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud