18. listopadu 2010 • 08:57

Gerrard se zranil. Chybět může až měsíc

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0

Záložník anglické fotbalové reprezentace Steven Gerrard si ze středečního přípravného duelu s Francií odnesl vážně poraněný zadní stehenní sval a podle lékaře FC Liverpool Petera Bruknera bude chybět tři až čtyři týdny. Ještě dnes by měl podstoupit podrobnější vyšetření.



Kondiční trenér jeho zaměstnavatele Liverpoolu Darren Burgess se kvůli tomu rozčílil na reprezentačního kouče Fabia Capella, který nechal Gerrarda na trávníku až do 85. minuty.

Na stránkách sociální sítě Twitter se pustil do anglického svazu jako celku. "Naprosto ignorovali dohodu a minulost. Bylo to naprosto amatérské a teď my platíme za jejich nekompetentnost. Naprosto ostudné," napsal Burgess, jehož výroky byly po 55 minutách smazány.

Gerrard měl podle dohody strávit na trávníku zhruba hodinu, ale po zdravotních problémech Garryho Barryho a Ria Ferdinanda ho Capello nechal hrát déle. Těsně před koncem zápasu se zkušený středopolař zranil. Italský kouč si za svým rozhodnutím stojí.

"Potřebovali jsme na trávníku někoho zkušeného. Liverpool požádal, jestli by Gerrard mohl hrát jen hodinu. Nemohou rozhodovat, jak dlouho bude fotbalista hrát za národní tým. Kdyby to šlo, tak by hodinu hrál. Chápu, že jsou naštvaní, já jsem taky," řekl Capello.

Angličané prohráli ve Wembley s Francií 1:2. Branku Petera Crouche z 86. minuty přitom tisícovky domácích fanoušků neviděly, protože opustily ochozy ještě dříve.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud