18. listopadu 2010 • 09:44

Dánský tisk: Využili jsme slabého Kadlece

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ačkoli dánský tisk upozorňuje, že fotbalový národní tým prožil nejméně vydařený rok pod vedením trenéra Mortena Olsena, za středeční výkon proti Čechům a bezbrankovou remízu v přípravném utkání se dánská reprezentace dočkala chvály.



Především pak nováček v týmu stoper Andreas Bjelland, který se k týmu připojil jen pár hodin před zápasem."Pro trenéra Olsena nebylo jednoduché se vypořádat s tolika omluvenkami. Musel nasadit hned šest nových hráčů oproti předchozímu zápasu s Kyprem a všichni si vedli dobře, především pak Bjelland," píše deník Politiken.

"Z počátku měli Dánové problém dostat se přes střed hřiště, kterému vládl Tomáš Rosický, postupem času se však sehráli a dostávali se do šancí. A to hlavně zásluhou Rommedahla, který prokázal, že cenu pro nejlepšího fotbalistu Dánska dostal zaslouženě," dodal Politiken.



Také deník Ekstra Bladet chválil výkon Rommedahla. "Táhl útoky, když využíval slabého místa na levé straně české obrany v podobě Michala Kadlece. Spolu s ním si zaslouží pochvalu i kapitán Poulsen a debutant Bjelland. Ten je slibným příslibem pro budoucnost," hodnotil deník výkon dosavadního reprezentanta do 21 let.

Ten se prý přitom ještě ve středu ráno probudil s tím, že znovu nastoupí za jednadvacítku. "Normálně jsem se chystal na trénink a asi v půl jedenácté mi řekli, ať se sbalím, že posílím áčko. Tak jsem nasedl do taxiku a jel do Aarhusu. Byl jsem dost nervózní, protože jsem tam moc lidí neznal. Rozhodně jsem nečekal, že bych byl hned v základní sestavě," přiznal stoper Nordsjällandu.

"Doufám, že jsem nezklamal a že se mnou budou do budoucna počítat," dodal.

Jan Polák v tvrdém souboji s Mtiligou.
Jan Polák v tvrdém souboji s Mtiligou.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud