18. listopadu 2010 • 09:59

Ostuda, fiasko, lenost! Španělé prohráli 0:4

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Češi na dánské půdě neoslnili, ale o mnoho hůře si vedl jejich kvalifikační soupeř ze Španělska. Ten zaznamenal nejhorší porážku od roku 1928. Portugalsku podlehl vysoko 0:4. „Byli jsme slabí,“ kritizoval svůj tým trenér Vicente del Bosque.



Portugalci deklasovali slabé Španěly 4:0.Foto ČTK/AP

„Pro tohle nemáme žádnou omluvu. Chtěli jsme hrát útočný otevřený fotbal, ale byli jsme slabí a mnohem horší než Portugalsko,“ uvedl kouč Del Bosque.

Podle něj obrana totálně selhala, nebyla dobrá a udělala na jeden zápas moc chyb. „Asi jsme neměli potřebnou motivaci, jinak si pokles výkonnosti nemohu vysvětlit,“ řekl.

VIDEO: Podívejte se na góly Portugalců

Všechny góly do sítě Španělska.
Video se připravuje ...


Právě skutečnost, že se jednalo jen o přátelské utkání a nehrálo se o body v kvalifikační skupině, mohla podrazit podvědomí celého týmu. „Hůře jsme hrát nemohli. Jsem naštvaný,“ dodal Del Bosque s tím, že nemá čas hledat nějaké výmluvy.

Španělé podle listu Marca utrpěli nejhorší porážku od roku 1928, kdy prohráli s Itálií 1:7. Nejhorší den v reprezentaci si prožil také gólman Iker Casillas, jenž v národním dresu inkasoval čtyři góly vůbec poprvé.

Portugalci deklasovali slabé Španěly 4:0.Foto ČTK/AP

Porážka přitom mohla být ještě více zdrcující, kdyby sudí uznal Ronaldovu branku, která podle hvězdy Realu Madrid "měla jednoznačně platit".

Rozhodčí však odpískal ofsajd kvůli Nanimu, který letící balon hlavou dorazil do branky a gól Ronaldovi prakticky ukradl.

„Jenže už po mé střele byl míč v brance, a proto nevím, proč to neuznali. Neumím si to vysvětlit. Každý mohl vidět, že to byl jasný gól,“ zlobil se Ronaldo.

VIDEO: Neuznaná branka Cristiana Ronalda

Rozhodčí neuznal Ronaldovi branku kvůli ofsajdu Naniho.
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud