19. července 2015 • 05:00

Výkony posil Plzně a Liberce: Kopic krásně nahrál, Švejdík zavinil gól

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně v prvním ostrém zápase sezony nastoupili s jednou posilou, Liberec hned se třemi. Jak si nové tváře vedly? Záložník Jan Kopic připravil vítěznou branku pro Daniela Koláře. Liberecký Lukáš Bartošák snížil na 1:2, zkušený exsparťanský stoper Ondřej Švejdík si ale vyčítal první gól utkání, kdy hlavou skóroval Tomáš Hořava.



Viktoria Plzeň

Jan Kopic se stal největší plzeňskou posilou léta, vedení klubu o něj hodně stálo. Okamžitě po jeho příchodu bylo jasné, že krajní záložník po příchodu z Jablonce určitě dostane šanci v základní sestavě. Kopic se plzeňským fanouškům poprvé v ostrém utkání představil v Superpoháru s Libercem.

Pětadvacetiletý hráč byl na pravé straně velmi aktivní, s Františkem Rajtoralem především v prvním poločase rozjížděl celou řadu útočných akcí. Chyběl mu ale klid v koncovce, kvůli kterému se nedokázal gólově prosadit v žádném ze slibných momentů.

Nejlepší akci předvedl při druhé brance Plzně, kdy přesným centrem naservíroval míč na hlavu Koláře , který zvýšil na 2:0.

Superpohár Plzeň - Liberec: Gól Daniela Koláře na 2:0
Video se připravuje ...

„Ještě to nebylo úplně ono, ale docela jsem se dostával do nebezpečných situací, povedlo se mi nahrát Koldovi na vítěznou branku. Na první zápas dobré,“ hodnotil Kopic vítězný duel s Libercem. „Ale šance jsem měl. V prvním poločase jsem šel od půlky sám, zbytečně jsem zasekával balon, měl jsem jít až do brány. Škoda,“ mrzela ho spálená šance.

Trenér Koubek po zápase nechtěl hodnotit jednotlivce, přesto byl s výkony všech hráčů spokojený. Tedy i s Kopicem. „Ještě to chce zlepšit některé návyky při hře, s klukama si víc sednout. Ale na první ostrý zápas to bylo dobré, Liberec jsme přehrávali a zaslouženě vyhráli,“ těšilo Kopice, jediného nováčka v plzeňské sestavě.

Kopic po premiéře v Plzni: Na první ostrý zápas to bylo dobrý
Video se připravuje ...

Slovan Liberec

Nový liberecký trenér Jindřich Trpiškovský zahájil přestavbu týmu po neúspěšné sezoně, kdy severočeský klub bojoval o záchranu, bilanci si vylepšil až ziskem českého poháru po výhře nad Jabloncem.

Trpišovský si ze Žižkova přivedl dvojici Bartošák, Folprecht, na stopera vedení angažovalo zkušeného Ondřeje Švejdíka ze Sparty. Zatímco pětadvacetiletý Bartošák se blýskl gólem, Ondřej Švejdík si vyčítal první branku Tomáše Hořavy.

Superpohár Plzeň - Liberec: Gól Lukáše Bartošáka na 2:1
Video se připravuje ...

„Upřímně nevím, kdo z nás ho měl mít osobně. Já s Fleišim (Jiří Fleišman) si máme pohlídat první tyč, odtud padl gól. Padá to na naši hlavu, respektive na moji,“ kál se 32letý stoper. „Druhý gól rozhodla Kolářova chytrost. Potom už bylo rozhodnuto a těžko jsme to doháněli,“ ohlédl se za utkáním.

Trenér Trpišovský však Švejdíka hájil. „Nechci, aby to vyznělo tak, že za ten gól může on, byla to chyba víc hráčů. Typologicky jde o jiného, zkušeného hráče, je to výrazná posila. Jeho přístup i zkušenosti byly vidět, zejména za stavu 0:2, kdy nám hrozila třetí branka Je to velká osobnost, jsem s ním dneska spokojený.“

Liberecký Švejdík: První gól Plzně padá na mojí hlavu
Video se připravuje ...

Superpohár Plzeň - Liberec: Gól Tomáše Hořavy na 1:0
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Superpohár získala Plzeň, Liberec porazila 2:1
Video se připravuje ...

Superpohár předal kapitánovi Plzně Davidu Limberskému místopředseda FAČR
Superpohár předal kapitánovi Plzně Davidu Limberskému místopředseda FAČR

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud