26. června 2011 • 14:56

Ivan Hašek: Moje role spasitele skončila

Autor: ČTK, pj
Vstoupit do diskuse
16
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Veřejnost ho brala za zachránce českého fotbalu. Ale už po dvou letech ve funkci předsedy svazu Ivan Hašek podává rezignaci, balí kufry a odlétá do Dubaje. "Nebylo to jednoduché rozhodnutí," řekl na nedělní valné hromadě Fotbalové asosiace.



O rezignaci Ivana Haška se šuškalo už několik dní. Portálu iSport.cz tuto informaci dokonce potvrdil zdroj, který o plánu svazového předsedy vrátit se do Al Ahlí dobře věděl.

Ovšem ne všem se Hašek svěřil. První místopředseda Dalibor Kučera přiznal, že do poslední chvíle předsedův útěk do Dubaje před novináři vyvracel, protože o něm jednoduše nevěděl.

Ivan Hašek na středeční tiskové konferenciFoto ČTK
"Ta zpráva mě hodně zasáhla. Tuto abdikaci budu dlouho vstřebávat," řekl Kučera.

Hašek si s myšlenkou vrátit se do Al Ahlí pohrával několik týdnů od doby, kdy se šejkové poprvé ozvali. Jakmile se domluvil na smlouvě, měl jasno, že na nedělní valné hromadě ohlásí svoji rezignaci.

"Role spasitele Haška je u konce. Věřte mi, že to pro mě není lehké rozhodnutí, ale tímto rezignuji na svou funkci. Vracím se tam, kam patřím, k trenéřině. Půjdu pomoci tam, odkud jsem před dvěma roky odešel, tedy do Al Ahlí," prohlásil Hašek.

Pokračoval tím, že důvodem pro jeho odchod je skutečnost, že se mu během dvou let podařilo český fotbal stabilizovat. A teď může předat funkci předsedy Fotbalové asociace, jak se od nynějška jmenuje ČMFS, někomu jinému.

"Věřím, že jsem svou prací přispěl k tomu, že se bude volit v lepší atmosféře, než tomu bylo při mé (první) kandidatuře v roce 2005," dodal Hašek.

Nový předseda bude zvolen nejpozději do tří měsíců.

Vstoupit do diskuse
16

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud