23. ledna 2021 • 19:03

Souček a spol. vyhlížejí obra. Postup v FA Cupu pečetil gólem debutant

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Naplnili papírové předpoklady. Fotbalisté West Hamu v sobotu ve čtvrtém kole FA Cupu porazili třetiligový Doncaster 4:0 a postoupili do osmifinále. „Jdeme v poháru dál, těším se na dalšího soupeře,“ napsal po utkání na svůj Twitter záložník Tomáš Souček, který odehrál 70 minut. Druhý Čech ve službách „Hammers“ Vladimír Coufal zůstal tentokrát pouze na lavičce náhradníků.



West Ham, který nastoupil se sedmi změnami v sestavě oproti úternímu ligovému souboji s West Bromwichem (2:1), položil základ k postupu brzkým gólem. Proti outsiderovi z třetí ligy udeřil už v 2. minutě, kdy si na přihrávku Ryana Frederickse z pravé strany naběhl Pablo Fornals a poslal „kladiváře“ do vedení. I díky tomuto zásahu měli domácí zápas od začátku pod kontrolou a Doncaster nepustili v první půli do vážnější příležitosti. Navíc po půl hodině hry oslovil Sean Adarkwa průnikovou přihrávkou Andrije Jarmolenka, který přehodil vyběhnuvšího brankáře – 2:0.

Po přestávce na sebe upozornil i Tomáš Souček, když se v 52. minutě za velkým vápnem opřel z první do míče, který ze vzduchu poslal směrem k levému hornímu rohu branky. Gólman hostů Ellery Balcombe ale vytáhl parádní zákrok. O pár sekund později se setkali znovu, tentokrát kryl doncasterský brankář Součkovu hlavičku z úhlu. Po následném rohu už ale přišel třetí gól „Hammers“, do vlastní branky si srazil míč Andy Butler.

Po hodině hry byl Doncaster blízko alespoň čestnému úspěchu, ale rána Matthewa Smitha pouze zatřásla břevnem. V 70. minutě skončil zápas pro Součka, kterého nahradil na trávníku Oladapo Afolayan, pro nějž šlo o debut za A-tým West Hamu. A právě mladý Angličan přidal čtvrtý gól domácích. „Splnil se mi sen. V pátek jsem hrál za U23, když jsem střídal, řekli mi, že jsem nominován do áčka pro sobotní pohár. Musel jsem jít domů, abych se připravil. Jediné, co nyní mohu dělat, je dál tvrdě pracovat a modlit se, aby přišly další příležitosti, které budu chtít využít,“ uvedl šťastný Afolayan.

„Podali jsme profesionální, silný výkon. Udrželi jsme další čisté konto a zvítězili. Jsme rádi, že hráči, kteří dostali šanci, ji využili. Klobouk dolů, jak k zápasu přistoupili, posílili svůj nárok na místo v týmu,“ konstatoval asistent trenéra West Hamu Alan Irvine.

„Kladiváři“ se nyní mohou těšit na osmifinálového soupeře, kterým bude Manchester United. Na rozdíl od nich soutěž už skončila pro obhájce trofeje Arsenal, který prohrál v Southamptonu 0:1 po vlastní brance obránce Gabriela. „Je to smutné. Zklamání je nejen, že jsme vypadli, ale i způsob, jakým jsme to připustili. V první půli jsme měli velké problémy a dělali chyby v důsledku tlaku domácích. Po přestávce jsme měli dvě tři šance, ale nestačilo to,“ řekl po porážce kouč Arsenalu Mikel Arteta.

West Ham United Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud