29. března 2012 • 09:04

City si stěžuje na zkreslení Vieirova rozhovoru pro BBC

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý francouzský fotbalista Patrick Vieira si stěžuje na to, že BBC zkreslila jeho nedávný rozhovor o Manchesteru United. Bývalý hráč konkurenčního Arsenalu a Manchesteru City měl nepřímo prohlásit, že rozhodčí úřadujícímu anglickému šampionovi "připískávají".



"Když hrají United doma, mají určitou výhodu, kterou ostatní týmy nemají. Když jedete na hřiště United, Realu, Barcelony či AC Milán, rozhodčí nějakým způsobem rozhodují, je těžké proti takovým týmům jít. Tak to prostě je," citovala BBC Vieirův rozhovor při propagaci charitativního projektu Fotbal proti hladu.

V Anglii rozdmýchaly věty emoce, protože byly zveřejněny krátce poté, co rozhodčí v závěru ligového utkání mezi United a Fulhamem neodpískal v neprospěch favorita pokutový kop. "Rudí ďáblové" tak udrželi důležité vítězství 1:0 v boji o čelo Premier League.

Proti interpretaci rozhovoru se postavil jeho poslední zaměstnavatel Manchester City. "Patrick Vieira vyjádřil zklamání a zlost nad tím, co považuje za cynické překroucení významu rozhovoru, který poskytl BBC," uvedli představitelé City ve svém prohlášení a novináři zakázali další informování o klubu.

Vieira údajně zápas United s Fulhamem ani neviděl. "Neviděl jsem zápas a ani incident, na který reportér narážel. Část mého rozhovoru úplně ignorovali a moje ostatní výroky byly vytržené z kontextu," zlobí se mistr světa z roku 1998.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud