20. září 2013 • 14:04

Z hororu se dostával tři roky. Až teď září, chválí Ramseyho Wenger

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Je mu teprve 22 let, ale málokdo toho ve fotbale zažil tolik. Záložník Arsenalu Aaron Ramsey si prožil strašidelné zranění, když mu před třemi lety Ryan Shawcross ošklivě zlomil nadvakrát nohu. Až teď se zdá, že je nadaný velšský mladík definitivně zpátky. "Konečně se z toho dostal a dává góly," chválí ho Arséne Wenger.



27. února 2010. Ten datum si Aaron Ramsey bude pamatovat do smrti. Zázračné dítě velšského fotbalu totiž ten den málem přišlo o celou kariéru. Po zákroku Ryana Shawcrosse zůstal bezvládně ležet, jeho nohá trčela nad trávníkem v nepřirozené pozici.

Výsledek - dvojnásobná fraktura nohy, zlomená holenní i lýtková kost. Trvalo devět měsíců, než se talentovaný záložník vrátil na trávníky. A podle trenéra Wengera trvalo celé tři roky, než se Ramsey dostal do ideální formy.

V letošní sezoně nastřílel v sedmi zápasech už šest gólů a stal se pilířem londýnského klubu. Ve dvaadvaceti letech dostatečně vyspěl, aby mohl táhnout tým, který už osm let touží po velké trofeji.

"Trvalo mu dlouho, než se z toho úplně dostal. Zvlášť v osobních soubojích neměl takovou odolnost," prozradil Wenger anglickým novinářům. "Ale už je z toho venku a střílí góly. Věděl jsem, že když zlepší své technické kvality, dokáže to," pochválil svého záložníka.

Wenger ani na moment nepochyboval, že by se Ramsey do své původní formy nedostal. "Když se vážně zraníte před dvacátým rokem věku, fyzicky se dokážete vrátit do úplně stejného stavu," poznamenal. "Takže jsem velký strach neměl. Jen nikdy nevíte, jak velké a hluboké rány takové zranění udělá ve vaší psychice."

Teď to vypadá, že Ramsey je definitivně zpátky. Minulý víkend rozhodl dvěma góly o výhře na Sunderlandu, v týdnu zase Arsenalu svou trefou zajistil výhru v Lize mistrů proti Marseille.

V neděli nastoupí s Arsenalem na hřišti Stoke, svého osudového soupeře. V domácí sestavě zřejmě nebude chybět ani Ryan Shawcross, jehož faul mu téměř překazil kariéru.  

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud