26. března 2014 • 11:42

Fanoušci seřvali Fergusona a Moyese. Ochranka hlídala i transparent

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Slovácko - Sparta: Juroška trefil ruku Kairinena, penalta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Došla jim trpělivost. Fanoušci Manchesteru United běsní a volají po vyhazovu trenéra Davida Moyese. Další krutá porážka, navíc v derby se City 0:3, vyvolala bouři přímo na stadionu. Ochranka uklidňovala příznivce, kteří slovně útočili nejen na Moyese, ale také na Sira Alexe Fergusona. Stewardi navíc hlídali jediný transparent na stadionu vyjadřující Moyesovi podporu (The Chosen One – Vyvolený).



MATCH OVERVIEW LEGACY
25. 3. • 20:45
Manchester United
Manchester United
0:3
ONLINE
25. března
20:45
Manchester City
Manchester City
Góly

Domácí:

Hosté: 1. Džeko, 56. Džeko, 90. Touré

Sestavy

Domácí: D. de Gea – Rafael, R. Ferdinand, P. Jones, P. Evra (C) – J. Mata, T. Cleverley (46. Š. Kagawa), M. Carrick, M. Fellaini (67. A. Valencia), D. Welbeck (76. J. Hernández) – W. Rooney.

Hosté: J. Hart – P. Zabaleta, V. Kompany (C), M. Demichelis, G. Clichy – J. Navas (68. J. García), Y. Touré, D. Silva, Fernandinho, S. Nasri (74. J. Milner) – E. Džeko (80. Á. Negredo).

Náhradníci

Domácí: Lindegaard, Büttner, Young, Fletcher, Valencia, Kagawa, Hernández

Hosté: Pantilimon, Lescott, Milner, Negredo, Kolarov, García, Jovetić

Karty

Domácí: Welbeck, Fellaini

Hosté: Kompany, Fernandinho

Rozhodčí

Oliver – Burt, England (Dowd)

Stadion

Old Trafford, Manchester

Když Edin Džeko zaznamenal po 43 sekundách nejrychlejší branku hostujícího týmu na Old Trafford, pořád byla naděje, že se Manchesteru United podaří duel zvrátit. Jenže slabý výkon na rozjetou mašinu "citizens" prostě nestačil. Přišel druhý, třetí gól – a porážka 0:3. Ta už byla pro některé příznivce příliš.

Stewardi hlídali transparent "Vyvolený", aby ho nikdo nestrhl. Jako jediný na stadionu totiž vyjadřuje Moyesovi podporu.Foto twitter.com
Moyes jen zaraženě hleděl na trávník, když mu jeden z fanoušků se zaťatou pěstí začal nadávat. Stál jen pár metrů od něj a hlasitě řval, takže skotský trenér všechno slyšel. Rozzuřený divák musel být stewardy odveden pryč.

Podobná frustrace však neovládla jenom jeho. Několik dalších nasměrovalo svůj hněv i na Sira Alexe Fergusona, poznamenala britská média. Údajně si měl vyslechnout nepříjemná slova o tom, koho to dosadil na lavičku a také chtěli vědět, proč Moyese pořád podporuje…

„Je smutné číst, že fanoušci jsou proti Moyesovi a Fergusonovi. Rozumím frustraci každého z nich, ale nemám rád takové reakce. Co se stalo s tím 'Stojíme za United v dobrém i špatném'?" ptá se na twitteru legendární brankář Peter Schmeichel.

Smutný David Moyes měl téměř celý druhý poločas hlavu v dlaních.
Smutný David Moyes měl téměř celý druhý poločas hlavu v dlaních.

Pod dohledem stewardů se ocitl na konci zápasů také transparent "The Chosen One", který jako jediný na stadionu vyjadřuje Moyesovi podporu. Ochranka měla zajistit, aby ho po prohře 0:3 žádný z naštvaných příznivců nestrhl.

Naštvaný Wayne RooneyFoto EPA
„Veškerou odpovědnost beru na sebe. Jsem ten, kdo vybírá hráče,“ neschovával se za fráze Moyes.

„Rychlý gól nám nepomohl, ale stáli jsme proti silnému týmu, který hrál úvodních patnáct minut opravdu dobře. O přestávce jsem hráče nabádal, že potřebujeme druhou půli zahájit lépe. Že musíme hrát na polovině soupeře. Ale to se nestalo. Bylo to stejné jako na začátku.“

Velké zklamání neskrývali ani hráči. Třeba útočník Wayne Rooney si všiml nepříjemné věci: soupeři už nemají strach jezdit na Old Trafford jako v minulosti. Vždyť v letošní sezoně zaznamenali šest domácí porážek, což se jim naposledy „podařilo“ v sezoně 2001/2002.

„Není to prostě dobrý,“ zoufal Rooney . „Nemůžeme tolikrát prohrát, navíc doma. Musíme se zvednout, aby z nás soupeři zase měli strach,“ burcuje.

Ovšem půjde to pod Moyesem?

Manchester United pod Davidem Moyesem:
• Na městského rivala ztrácí 15 bodů. Poprvé od roku 1937
• Prohrál šest ligových zápasů na Old Trafford. Poprvé od sezony 2001/2002
• Edin Džeko zaznamenal nejrychlejší gól hostujícího týmu na Old Trafford. A byl druhým nejrychlejším v manchesterském derby (43 sekund)
• První domácí porážka s WBA od roku 1978
• První domácí porážka s Newcastlem od 1972
• První domácí porážka s Evertonem od 1992
• První ligová porážka se Stoke od 1984
• První domácí porážka se Swansea vůbec
• Tři porážky v řadě poprvé od roku 2001
• Nejvíc ligových porážek v novodobé Premier League: 10
• Poprvé byl v jedné sezoně poražen doma i venku v duelech s Manchesterem City a Liverpoolem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud