Jakub Dvořák
17. ledna 2016 • 19:55

Fantastický Čech zářil! Vytáhl 4 skvělé zákroky a zastavil Stoke

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší, než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl podržet tým a pomoct Arsenalu k úspěchu na hřišti Stoke, kde londýnský klub nevyhrál od zimy roku 2010. Ačkoliv se „kanonýrům“ zvítězit opět nepodařilo, Petr Čech svůj úkol splnil. Proti nepříjemnému soupeři vytáhl hned čtyři famózní zákroky a desátým čistým kontem v aktuálním ročníku Premier League pomohl Arsenalu alespoň k remíze 0:0.



MATCH OVERVIEW LEGACY
17. 1. • 17:15
Stoke City
Stoke City
0:0
ONLINE
17. ledna
17:15
Arsenal FC
Arsenal FC
Sestavy

Domácí: Butland – Johnson, Shawcross (C), Wollscheid, Pieters – Whelan, Afellay (87. van Ginkel) – Walters, Krkić (64. Diouf), Arnautović (87. Adam) – Joselu.

Hosté: Čech – Bellerín, Mertesacker (C), Koscielny, Monreal – Flamini, Ramsey – Campbell, Oxlade-Chamberlain (90+1. Chambers), Walcott (72. Iwobi) – Giroud.

Náhradníci

Domácí: Haugaard, Muniesa, Odemwingie, van Ginkel, Adam, Diouf, Crouch

Hosté: Ospina, Gabriel, Chambers, Gibbs, Arteta, Iwobi, Elneny

Rozhodčí

C. Pawson – D. Bryan, S. Long (M. Dean)

Stadion

The Britannia Stadium, Stoke on Trent

Před začátkem zápasu na Britannia Stadium musel fanoušky „kanonýrů“ polévat pot hrůzou. Na hřišti Stoke jejich milovaný klub nevyhrál od roku 2010. V letošním ročníku zde ztroskotaly například Manchester City, Manchester United i Chelsea. Do toho se ještě před zápasem stihl zranit klíčový záložník Mesut Özil. Zkrátka ideální vyhlídky…

Všechny modlitby tak směřovaly především na brankáře Petra Čecha a ten jakoby je vyslyšel. Ve druhém poločase doslova začaroval branku Arsenalu. Postupně vytáhl z rukávu čtyři veledůležité zákroky a jindy zabijácké komando Stoke si na něm vylámalo zuby.

2562966:gallery:true:true

Jako první přišel na řadu Bojan Krkič, autor pěti ligových branek. V 56. minutě si španělský útočník připravil slibnou šanci, vypálil na Čecha a ten reflexivně vyrazil. Problém mu neudělala ani následná dorážka Joselua, kterou také stačil vykrýt.

Právě Joselu byl tím, kdo ohrozil Čecha i potřetí. V 66. minutě se probil až na hranici pokutového území, vyslal prudkou ránu na branku, ale proti byl opět český brankář. Těžkým zákrokem vyrazil míč na rohový kop.

Petr Čech zneškodnil dvě velké šance Stoke
Petr Čech zneškodnil dvě velké šance Stoke

Poslední šance Stoke na zvrat utkání přišla v první minutě nastavení. Nejprve záložník Ramsey zachránil Arsenal, když odhlavičkoval pokus domácích z brankové čáry a následně musel skvěle zasáhnout Čech proti střele, kterou na něho poslal aktivní Joselu.

Arsenal tak vybojoval na hřišti nepříjemného soupeře alespoň bod a vrátil se do čela Premier League.  "Myslím, že Stoke hrálo výborně. V prvním poločase podali dobrý výkon a měli i velkou šanci, ale Jack Butland dobře zasáhl. Po přestávce se hra změnila a šance měl i soupeř. Mohli jsme vyhrát, ale i prohrát. Bod bereme," řekl český brankář po zápase.

Také Butland měl pro svého kolegu slova chvály. "Jeho statistiky mluví samy za sebe. V prvním poločase neměl žádný zákrok, ale když jsme po přestávce Arsenal zatlačili, několikrát svůj tým podržel. To je známka špičkového brankáře," řekl Butland na adresu Čecha, který se stal zaslouženě podle televizní stanice Sky Sports mužem zápasu a připsal si desáté čisté konto v aktuálním ročníku. Shodou okolností jich má celkem deset i během své kariéry na Ostrovech proti Stoke. Víc jich má jen proti Newcastlu (12).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud