21. listopadu 2016 • 16:23

Rarita v Premier League! Zahrál si ji mladík, který bere 4724 korun týdně

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

O víkendu si splnil sen. Obránce Hullu Josh Tymon si ve svých sedmnácti letech poprvé zahrál Premier League. Fanoušky ale nadchl ještě jeden zajímavý fakt. Mladý Angličan je totiž jedním z nejhůře placených debutantů v historii anglické ligy. Na dnešní fotbalové poměry je jeho plat skutečně úsměvný.



Josh Tymon totiž nyní pobírá 150 liber (4 724 korun) týdně. Aktuální smlouvu podepsal ve svých šestnácti letech jako odměnu za výborné výkony v mládežnickém týmu. Teď ale působí směšně.

Například Tymonův spoluhráč Abel Hernández, který do Hullu přišel z italského Palerma, si na stejnou částku přijde každých 42 minut. A pokud budeme mluvit o hvězdách první kategorie, záložník Realu Madrid Gareth Bale vydělá 150 liber každých 5 minut!

Tymon, který odehrál na půdě Sunderlandu 68 minut, ale peníze po zápase vůbec neřešil. „Můj sen se stal skutečností. Nemám slov. Jsem velmi hrdý, je to velký moment pro mě i mou rodinu. Nemůžu být šťastnější,“ tvrdil sedmnáctiletý mladík, který se dočkal chvály i od trenéra Hullu Mikea Phelana.

SESTŘIH Premier League: Sunderland - Hull 3:0
Video se připravuje ...

„Byl na debut připravený. Josh má velký talent, šanci si zasloužil. Neměl to snadné, ale myslím, že si i proti zkušenějším hráčům vedl dobře. Po přestávce už byl trochu unavený, proto jsme ho vystřídali,“ hodnotil Tymonovu premiéru kouč.

Fanoušci Hullu se ale teď o svůj klenot bojí. Je jasné, že se současným platem už Tymon v týmu dlouho nevydrží. A jelikož kolem něj podle britských médií krouží Arsenal či Everton, bude se muset Hull trochu plácnout přes kapsu.

Tak jako tak zůstane Tymon se svým debutovým platem v Premier League raritou.

Obránce Hullu Josh Tymon debutoval v Premier League proti Sunderlandu
Obránce Hullu Josh Tymon debutoval v Premier League proti Sunderlandu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud