2. ledna 2018 • 10:00

Mourinho se pustil do Scholese: Skvělý hráč, ale hrozný expert. Jen kritizuje

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

José Mourinho rozpoutal další z mnoha slovních přestřelek. Tentokrát však pálí do vlastních řad. Po pondělní výhře nad Evertonem (2:0), se pustil do legendy Manchesteru United Paula Scholese. A to proto, že někdejší anglický reprezentant až příliš kritizuje Mourinhovy hráče. „Paul byl fenomenální fotbalista, ale nyní je z něho hrozný expert. On neříká své postřehy, prostě jen kritizuje a kritizuje,“ navezl se portugalský trenér do Scholese.



Pogba nevypadá vůbec dobře. Rozhodně ne jako hráč, který vám bude vyhrávat zápasy a za kterého utratíte přes 90 milionů liber,“ rýpl si před pár dny Paul Scholes do nejdražší posily United v historii.

Ačkoliv mohla být jeho slova po slabších výkonech v tu chvíli relevantní, po pondělní výhře Manchesteru nad Evertonem, při které si francouzský reprezentant připsal dvě asistence, se mu vrátila jako bumerang. Mourinho ani chvíli neváhal a okamžitě poslal směrem k 43leté legendě tvrdý protiúder.

„Myslím si, že jediné, co Paul v současné době dělá, je kritizování. Byl to fenomenální fotbalista, to však ještě neznamená, že bude i skvělým expertem,“ prohlásil kouč United.

Jesse Lingard upravil devět minut před koncem na konečných 2:0 pro Manchester
Jesse Lingard upravil devět minut před koncem na konečných 2:0 pro Manchester

Podle Mourinha je Scholes jedním z hráčů, kteří položili základy klubové prestiže United a zasloužili se o obrovské úspěchy. To mu však stále nedává mandát, aby mohl kritizovat jeho hráče.

„Pogba se snaží podávat ty nejlepší výkony. Občas hraje fakt dobře, občas slušně a někdy se mu holt nedaří. To, že vydělal víc, než Scholes, není jeho vina. Takový je dnes fotbal,“ pokračoval.

Spor mezi Mourinhem a Scholesem se vleče už nějaký čas. Bývalý hráč United nedávno prohlásil, že jeho žádost na volné místo trenéra výběru do 23 let v akademii Manchesteru zamítl právě Mourinho. Když se jej novináři po nedělním zápase na Scholesovy trenérské schopnosti zeptali, reakce byla čistě „mourinhovská“.

„Pokud se někdy rozhodne být koučem, přeji mu, aby byl alespoň ze čtvrtiny tak úspěšný jako já,“ uvedl bývalý trenér Porta, Chelsea, Interu či Realu.

SESTŘIH Premier League: Everton - Manchester United 0:2. Rozhodly krásné góly Martiala a Lingarda
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud