19. srpna 2019 • 13:00

Zbaví se United drahé hvězdy? Alexise může mít Inter "se slevou"

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl být velkou hvězdou, bere královský plat, ale výkony jaksi zaostávají za očekáváním. Když už se tedy dostane na hřiště... Alexis Sánchez nezažívá v Manchesteru United dobré období, sužuje ho mizerná forma i zranění. Teď má ale přijít vysvobození, láká ho totiž Inter Milán. Italský velkoklub může ofenzivní hvězdu získat dosti za levno.



V Itálii to 30letému Chilanovi šlo, výkony v Udinese si vykopal angažmá v Barceloně. Teď je ve hře návrat do Serie A. Sánchez měl minulý týden odmítnout hostování v AS Řím, reálnější obrysy nabývá přesun do Milána. V týmu by ho rád uvítal Antonio Conte, trenér Interu.

Modro-černí už nepočítají s kapitánem Maurem Icardim, do útoku si tak shodou okolností také z United sehnali Romela Lukaka, na přestup za 65 milionů eur (1,67 miliardy korun). Conte k němu chce ještě zkušenějšího kolegu, kterým měl být původně Edin Džeko, ten ale prodloužil smlouvu s AS Řím a nikam se tak nechystá. Kouč tak obrátil svou pozornost na Sáncheze.

Někdejší hvězda Barcelony či Arsenalu pobírá týdně 300 tisíc liber (8,5 milionu korun), Inter by si ale jeho služby mohl dovolit s výraznou slevou. Podle informací britských médií United nabídli, že po dobu ročního hostování budou hradit tři čtvrtiny Sánchezovy mzdy.

Alexis vynechal první zápas United v nové sezoně, podle trenéra Oleho Gunnara Solskjaera to je ale především tím, že stále není připraven po krátké pauze po turnaji Copa América. "Říká se, že jsme ho přeřadili do B týmu. Samozřejmě to není pravda. Je součástí našeho týmu, je to skvělý hráč. Nemáme moc lidí do útoku, tak možná nakonec bude hrát víc zápasů, než byste čekali," nechal se norský kouč slyšet.

Pokud by Alexis přece jen zůstal v Manchesteru, má Inter v záloze ještě třetího zkušeného borce. Smlouvu mají připravenou pro vytáhlého španělského hroťáka Fernanda Llorenteho, který je bez angažmá poté, co mu vypršela smlouva v Tottenhamu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud