Jonáš Bartoš
1. dubna 2023 • 10:30

TOP boháči Premier League: kapitán City před Haalandem, ale realita...

Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    V kolotoči Premier League, nejslavnější soutěže světa, se točí miliardové sumy. Obří částky vydělávají i nejlépe placení hráči ostrovní ligy. Renomovaný francouzský list L'Equipe přinesl žebříček pěti nejlépe placených hráčů. Podle očekávání zde figuruje dvojice klíčových borců Manchesteru City. Oficiálně ale v opačném pořadí, než by se dalo předpokládat. Reálné výplaty Kevina De Bruyneho a Erlinga Haalanda vypadají jinak. A kdo dvě ikony doplňuje?

  • 5. Jadon SANCHO (Manchester United)

    23 let, útočník
    Týdenní plat: 373 750 liber (10 091 250 korun)

    V aktuálním ročníku odehrál pouze 14 ligových zápasů, vstřelil čtyři branky a přidal jednu asistenci. Od konce října do konce ledna vůbec nehrál, kvůli zdravotním problémům ani netrénoval s týmem. Kouč Erik ten Hag výbušného křídelníka využívá dál sporadicky. Naposledy ve čtvrtfinále FA Cupu proti Fulhamu (3:1) odehrál po dlouhé době celé utkání a trenér si jej na pozici podhrotové desítky chválil. Budoucnost posily z Dortmundu, která stála 72 milionů liber (1,9 miliardy korun), ale vzhledem k velké konkurenci zůstává nejistá.

    Jadon Sancho napodobil parťáka Marcuse RashfordaFoto ČTK/AP

  • 4. Mohamed SALAH (Liverpool)

    30 let, útočník
    Týdenní plat: 373 750 liber (10 091 250 korun)

    Klíčový forvard bere v základu stejně, jako nevyužívaný talent z United. Liverpool prožívá složitou sezonu, na egyptského kanonýra je ale dál spoleh. Salah táhne své parťáky v lize s bilancí 26 zápasů, jedenáct gólů a sedm asistencí. Osm gólů a dvě nahrávky zapsal v Lize mistrů, kde anglický klub vyhučel v osmifinále proti Realu. Jednu branku zaznamenal v poháru a je nejlepším střelcem týmu.

    Mohamed Salah v euforiiFoto Reuters

  • 3. David DE GEA (Manchester United)

    32 let, brankář
    Týdenní plat: 402 250 liber (10 860 750 korun)

    Od roku 2011, kdy vkročil na Old Trafford, suverénní jednička klubu. V Anglii odchytal přes 500 zápasů. Španělově výkonnosti také odpovídá luxusní kontrakt, který platí pouze do léta 2023. Klub se svou oporou vyjednává o prodloužení spolupráce, zatím ale nabídl smlouvu s nižší gáží. Představy obou stran se liší, půjde o náročné vyjednávání. Rozhodne nejspíš i to, zda se objeví jiný klub schopný zkušeného gólmana štědře zaplatit.

    David de Gea se raduje z postupuFoto Reuters

  • 2. Erling HAALAND (Manchester City)

    22 let, útočník Týdenní plat: 402 250 liber (10 860 750 korun) Základní smlouva mu podle francouzského listu zaručuje stejný příjem, jako gólmanovi Davidu de Geovi. Realita u největší hvězdy Premier League vypadá jinak. Norský tank si mnohem větší sumu vydělá po započtení bonusů, které si vystřílel díky famózní formě hned v úvodní sezoně v barvách City. Haaland zvládl už 41 branek, naposledy exceloval v osmifinále Ligy mistrů proti Lipsku, kde v odvetě nastřílel pět gólů. Reálný příjem mu dle informací britských médií vyskočí až na 865 000 liber (23,4 milionu korun), což z něj dělá nejlépe placeného hráče Premier League.

    Gólová radost HaalandaFoto Reuters

  • 1. Kevin DE BRUYNE (Manchester City)

    31 let, záložník
    Týdenní plat: 425 000 (11 475 000 korun)

    Belgický kapitán City vlastní kontrakt až do léta 2025. V základu mu garantuje čelo mezi všemi hvězdami Premier League, byť s bonusy ho suverénně předčí útočný parťák Haaland. Dlouhodobě nejlepší záložník na Ostrovech s výjimečnou kopací technikou a vůdčími schopnostmi. Po třicítce se dostává do závěrečné fáze kariéry, na klubové úrovni ale nepolevuje z výkonnosti. Pokud mu drží zdraví, pro Guardiolu pan Nepostradatelný.

    Kevin de Bruyne se raduje z góluFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud