28. července 2008 • 16:56

Sunderland výrazně posiluje

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hned dvě ostřílené posily dnes získali fotbalisté Sunderlandu. Z Tottenhamu přestoupil devětadvacetiletý francouzský obránce Pascal Chimbonda, z Boltonu El Hadji Diouf.



Zatímco přestupová částka za Chimbondu nebyla zveřejněna, za Dioufa klub podle anglických médií zaplatí tři miliony liber (asi 90 milionů korun).

Chimbonda, který přišel z Francie do anglické ligy v roce 2005, na sebe upozornil nejvíce v dresu Wiganu. Po skvělé debutové sezoně zamířil do Tottenhamu Hotspur, kde strávil dva ročníky.

"Má mnoho zkušeností z Premier League, které mohou být pro nás jen výhodou," prohlásil na adresu Chimbondy trenér Sunderlandu Roy Keane.

"Pascal je jeden z mála univerzálních hráčů, kteří mohou hrát kdekoli v obraně, což pro nás bude neocenitelné," dodal Keane. V té době už také čekal na výsledky lékařské prohlídky, která chyběla k dokončení přestupu Dioufa. Po ní měl hráč podepsat smlouvu.

Dioufův odchod z Boltonu se v Anglii všeobecně očekával. Hráč totiž po skončení uplynulé sezony opakovaně prohlásil, že by rád konečně hrál za ambicióznější klub, jenže smlouvu měl až do léta 2009, a tak nemohl odejít jako volný hráč. K zaplacení stále vysokého odstupného nakonec přesvědčil až Sunderland.

Patnáctý klub loňské sezony Premier League tak získal už třetí letošní posilu se zkušenostmi z Premier League, Chimbonda se navíc stal už druhou akvizicí z Tottenhamu. Z londýnského klubu totiž letos přišel i finský záložník Teemu Tainio.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud