Jonáš Bartoš
18. prosince 2008 • 01:58

Ronaldo prý půjde v létě do Realu

TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Spekulace kolem odchodu Cristiana Ronalda z Manchesteru do Španělska neustávají. Podle španělského tisku se prý zástupci United a Realu dohodli na letním transferu třiadvacetiletého Portugalce.



Oba kluby prý chtějí ukončit vzájemné spory a vyplnit Ronaldovo přání o odchodu do Španělska.

Informoval o tom ředitel klubu Realu Madrid Pedro Trapote, který má prý velmi blízko k samotnému předsedovi Bílého baletu Ramonu Calderonovi.

"Zatím tuto informaci nemůžeme potvrdit, ale na příchodu Cristiana pracujeme a jakmile to půjde, oficiálně Ronaldův příchod oznámíme," citoval Trapoteho španělský deník El Mundo.

Letošní nejlepší fotbalista světa Ronaldo chtěl z Manchesteru United odejít už v létě po skončení loňské sezony. V ní nastřílel přes 40 gólů, vyhrál anglickou ligu i Ligu mistrů a jednoznačně dominoval fotbalovým trávníkům.

Portugalská hvězda podle svých slov chtěla ve Španělsku najít novou motivaci a splnit si dětský sen: zahrát si v dresu slavného Bílého baletu.

Trenér a manažer Red Devils Sir Alex Ferguson však o přestupu svého nejlepšího hráče nechtěl (a možná ani nechce) ani slyšet, a tak Ronaldo zatím zůstává hráčem Manchesteru.

Španělský tisk však spekuluje, že slavný trenér útočného záložníka v Anglii udržel jen pod slibem, že právě probíhající sezóna bude pro Ronalda na Old Trafford poslední.

O pravdivosti těchto informací však lze pochybovat. Vedení Manchesteru by muselo být na hlavu padlé, aby se zbavilo svého klíčového hráče a ofenzivního motoru týmu.

Ke všemu v posledních týdnech Real utratil miliony liber za Lassana Diarru a Klaase Huntelaara. Těžko by tedy v klubové pokladně hledal tučnou částku za Ronalda.

Pro Ronaldův odchod z Manchesteru hraje roli fakt, že sám hráč projevil zájem z klubu odejít. A Ferguson ve svém týmu chce pouze fotbalisty s maximální oddaností United.

Dokonce se hovoří o hráčích, kteří by ofenzivního středopolaře mohli v Manchesteru nahradit - na Old Trafford by prý mohl zamířit Aaron Lennon z Tottenhamu nebo Ashley Young z Aston Villy.

Druhým důvodem je současná situace Realu Madrid. Ten je nyní v tabulce španělské ligy až na šestém místě a na vedoucí Barcelonu ztrácí propastných 12 bodů.

Příchodem jednoho z nejlepšíh hráčů planety by si Real u svých fanoušků zcela jistě polepšil. Jestli se španělskému celku podaří přesvědčit Alexe Fergusona, to zatím nikdo nedokáže odhadnout...

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud