28. prosince 2008 • 14:34

Čech to všem nandal

Autor: ahm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když v polovině roku Manchester United slavil zisk titulu i vítězství v Lize mistrů, vypadalo to, že nejlepší gólman v anglické lize je nizozemský dlouhán Edwin Van Der Sar.



Jenže podzimní výkony v dresu Chelsea udělaly v anketě listu Sun jedničku z Petra Čecha!

Deník má zcela jasno. Český reprezentant hájící branku Chelsea neměl v roce 2008 v Premier League konkurenci. „Petr Čech je znovu nejlepším brankářem,“ napsal ve svém hodnocení.

TOP 10
Deset nejlepších brankářů Premier League (podle deníku Sun)

1.    Petr Čech    (Chelsea, Česko)
2.    Pepe Reina    (Liverpool, Šp.)
3.    Shay Given    (Newcastle, Ir. rep.)

Další pořadí:
4. David James (Portsmouth, Ang.), 5. Edwin van der Sar (Man. Utd., Niz.),
6. Brad Friedel (Aston Villa, USA),
7. Robert Green (West Ham, Ang.), 8. Jussi Jaaskelainen (Bolton, Fin.), 9. Mark Schwarzer (Fulham, Austr.), 10. Joe Hart (Man. City, Ang.)


„Možná už to není ten neporazitelný a nepřekonatelný Čech z let minulých, ale obrana Blues už také není, co bývala,“ pokračuje list.

Chelsea letos na podzim přišla o šňůru neporazitelnosti na svém stadionu Stamford Bridge a skončila v domácím poháru, jenže v nejvyšší soutěži se drží v popředí a v Lize mistrů prošla do jarních bojů.

„Čech je pořád prvotřídní brankář světové extratřídy, ale Reinu předstihl obrazně řečeno až ve finiši díky cílové fotografii,“ pokračuje Sun v hodnocení.

„Když ho před dvěma roky v Readingu trefil do hlavy Hunt, vypadalo to s českým obrem všelijak. Za to, jak návrat zvládl a co po zranění předvádí zaslouží velký obdiv,“ ukončil Sun chvalozpěv.

Brankář číslo dvě Premier League úřaduje v Liverpoolu. „Španěla Pepe Reinu před třemi lety, když přišel z Villarealu za šest milionů liber, nikdo neznal. Dnes je to skála v brance Reds,“ chválí ho.

Trojkou je irská hvězda Shay Given. „Bez něj by se Newcastle už dávno smažil v druholigovém pekle. Celá léta hasí požáry za průměrnými a podprůměrnými obránci, letos při formě týmu má dvojité šichty,“ napsal Sun o gólmanovi, který populárnímu klubu slouží už od roku 1997.
Do první desítky se dostali jen tři Angličané.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud