30. prosince 2008 • 17:50

Za Drogbovou špatnou formou je smrt babičky

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Didier Drogba stále marně hledá střeleckou formu z minulých sezon. Prý za to může nechuť k fotbalu, se kterou fotbalista Chelsea zápolil v létě.



Třicetiletý reprezentant Pobřeží slonoviny léčil zraněné koleno a navíc ho zasáhlo úmrtí babičky.

"Nejtěžší věc, s kterou jsem se letos musel vypořádat, neměla s fotbalem nic společného. V červnu mi zemřela babička a to mě strašně vzalo, protože jsme si byli velice blízcí," řekl Drogba v rozhovoru magazínu France Football. "Trpěl jsem a začal jsem se sám sebe ptát, co vlastně chci od života. Řekl jsem si, že hnát se za výsledky, góly nebo cenami, je k ničemu," dodal.

"Nechtěl jsem slyšet o žádných cílech nebo ambicích. Byl jsem na dně. Poprvé v životě jsem cítil nechuť k fotbalu. Už jsem nechtěl bojovat," uvedl Drogba. "Nechci se vymlouvat. Jenom přiznávám, že na chvíli jsem dal fotbal na vedlejší kolej. Nedělal jsem všechno pro to, abych doléčil koleno, neměl jsem motivaci.

Drogba v letošní sezoně přišel o místo v základní sestavě Chelsea, kde dostává přednost Nicolas Anelka, jenž je momentálně se 14 góly nejlepším střelcem Premier League. "Nemůžu nic namítat. Že jsem tady čtyři roky, mi nedává právo na základní sestavu," řekl Drogba. "Momentálně je tady borec, který je ve formě a střílí góly o sto šest. Já si na svou šanci musím počkat," dodal.

Drogba doufá, že letní pauza, kdy léčil zranění, mu pomůže. "Cítím se velmi silný a jsem hladový po úspěchu jako nikdy před tím. Ještě jsem nevyhrál Ligu mistrů, Zlatý míč, africký šampionát, mistrovství světa, ani mistrovství světa klubů. Nemůžu být proto spokojený. Hlavně proto, že opravdu věřím, že toho všeho mohu dosáhnout," uvedl.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud