15. května 2009 • 19:01

Sprinter Bolt učil Ronalda běhat

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejrychlejší muž světa Usain Bolt dnes radil v Manchesteru hvězdě United Cristianu Ronaldovi, jak by se mohl stát ještě lepším fotbalistou. Držiteli Zlatého míče dal několik tipů, jak dosáhnout vyšší rychlosti.



Trojnásobný olympijský vítěz a světový rekordman je velkým fanouškem anglického klubu a před svým nedělním prvním evropským startem na speciální 150 metrů dlouhé dráze na ulici navštívil jeho trénink.

"Dal jsem mu několik rad o technice běhu, jak co nejrychleji vystartovat na míč. Ale Ronaldo je hodně dobrý běžec," prohlásil na dnešní tiskové konferenci v Manchesteru Bolt. "Jen musí pokládat nohu přímo pod těžiště těla nebo trochu před něj, pak se mu bude běhat lépe, rychleji a déle to vydrží," doporučoval Jamajčan.

Podle Bolta mají podobný problém i další fotbalisté. "Třeba Ronaldinho," dal příklad. "Protože jsou už tak dost rychlí, všichni soupeři si na ně dávají velký pozor, musí být proto ještě rychlejší," vysvětlil dvaadvacetiletý světový rekordman na obou sprinterských tratích a ve štafetě. Všech rekordů dosáhl na olympiádě v Pekingu.

Při návštěvě Anglie se chystá i na sobotní zápas Manchesteru proti Arsenalu. "Asi budu mít chuť vběhnout na hřiště, sprintovat k brance a dát gól," řekl se smíchem. "Ale kdo ví, třeba ze mě jednou bude rychlý fotbalista," dodal rozverně.

V britském městě aktuálně panuje špatné počasí a ani předpověď na neděli není ideální. "Alespoň to mám jako trénink na Zlatou tretru, tam jsem štěstí na počasí ještě neměl," prohlásil v Manchesteru Bolt, který poběží v Ostravě už potřetí. Po dvou startech na dvoustovce se tentokrát představí na severu Moravy na poloviční trati. "Věřím, že vyhraju, protože jednu trofej už mám a tu druhou jsem slíbil trenérovi," poukázal na trfoej v podobě skleněné tretry, kterou loni dostal za vítězství.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud