4. září 2009 • 10:00

Bendtner odmítl Inter i Barcelonu

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Nicklas Bendtner si u fanoušků Arsenalu značně polepšil. Kvůli „kanonýrům“ odmítl světové kluby! V létě mohl zamířit třeba do Barcelony, Interu Milán či Bayernu Mnichov. Jenže všechny týmy odbyl jasným vzkazem: „Díky, nemám zájem!“



Místo přestupu do některého z velkoklubů raději podepsal v Arsenalu novou smlouvu na pět let. 21letý útočník se spokojil s 50 tisíci liber týdně, přestože mu Inter Milán údajně nabízel víc.

„Bylo by velice snadné pro něj najít nový a skvělý klub. Ale od počátku bylo jasné, že chce zůstat v Arsenalu,“ řekl Bendtnerův otec Thomas.

Bendtner tak nenapodobil například svého bývalého spoluhráče Flaminiho, který v rozhodování, zda zůstat v Arsenalu, dal přednost většímu příjmu.

„Pro Nicklase je nejdůležitější, že mu kouč Wenger důvěřuje. Dává mu prostor i čas se rozvíjet jako člověk a hráč. To je ve fotbale opravdu výjimečné,“ podotkl Thomas Bendtner. „Zkrátka cítil, že ideální pro něj bude zůstat v Arsenalu.“

Bendtner je po odchodu Emmanuela Adebayora považován za útočníka číslo jedna. „Už loni na mě udělal dojem. Byl ctižádostivý a odhodlaný. Navíc střílel důležité branky,“ pochvaluje si Wenger.

„Není to však jen o gólech. Jako útočník se zlepšil celkově. A stále bude, pokud na sobě bude pracovat jako doposud. Jsem potěšen, že zůstal součástí týmu.“

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud