27. září 2009 • 16:01

Čech: Mé vyloučení bylo přísné

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podle Petra Čecha bylo jeho vyloučení v sobotním duelu 7. kola anglické fotbalové ligy s Wiganem přísné. Chelsea bez českého brankáře podlehla 1:3, připsala si první porážku v sezoně a přišla o první místo v tabulce.



Čech byl vyloučen v 53. minutě, když po kontaktu s ním spadl ve vápně pronikající Hugo Rodallega. Sudí Phil Dowd nařídil penaltu a českému brankáři ukázal červenou kartu. Sám faulovaný hráč pokutový kop proměnil a nasměroval Wigan za překvapivým vítězstvím nad dosud stoprocentně úspěšnou Chelsea.

"Penalta byla přísná. Vyloučení mě překvapilo, nebyl jsem totiž naším posledním hráčem, protože za mými zády zabíhal Ashley Cole," řekl na svých internetových stránkách Čech k první červené kartě během působení v Anglii, kde hraje od roku 2004.

V profesionální kariéře byl vyloučen podruhé; poprvé mu rozhodčí ukázal červenou před devíti lety, když chytal v české lize za Blšany proti Bohemians.Podle Čecha si Chelsea na hřišti Wiganu zejména v úvodu utkání koledovala o potíže.

Petr Čech byl vyloučen a Chelsea poprvé prohrála >>>


"Hráli jsme opravdu špatně. Neplnili jsme to, co jsme si před zápasem řekli v kabině," prohlásil.Trenér Carlo Ancelotti proto udělal o přestávce v kabině dusno a byl dokonce tak naštvaný, že na hráče křičel italsky. Ani to však nezbránilo tomu, že Chelsea po sedmi zápasech poprvé ztratila body.

"Hráli jsme špatně, ale to se po dlouhých vítězných sériích stává," uvedl někdejší kouč AC Milán. "O penaltě se nechci bavit. Vím však, že Čech byl potom nešťastný, ale to je v takové chvíli normální," dodal Ancelotti.

Vyloučení pro Čecha automaticky znamená, že přijde o nejbližší ligové utkání, kterým je zápas s Liverpoolem. "Liga je ještě dlouhá, máme před sebou spoustu zápasů, v nichž můžeme toto zaváhání napravit," uvedl Čech, kterého v brance nejspíš nahradí Portugalec Hilário.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud