19. října 2010 • 15:57

Ferguson potvrdil: Rooney chce odejít!

Autor: spo, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Manchesteru United Alex Ferguson přiznal, že útočník Wayne Rooney chce z klubu odejít. Anglický fotbalista má údajně s koučem neshody, které začaly Rooneyho aférou s prostitutkami. Hvězda United by mohla opustit Old Trafford už v zimě.



Ferguson zároveň uvedl, že Rooney může na Old Trafford zůstat. "Jsme z toho zmatení stejně jako všichni ostatní. Nechápeme, proč by chtěl jít pryč," řekl Ferguson na dnešní tiskové konferenci před středečním zápasem Ligy mistrů proti Bursasporu.

"Udělali jsme pro něj maximum od chvíle, kdy přišel do našeho klubu. Mám pocit, že pro něj stále musíme mít dveře otevřené, zvlášť když jde o tak výborného hráče," prohlásil legendární skotský kouč, jenž přivedl Rooneyho v roce 2004 z Evertonu za 25,6 milionu liber.

Wayne Rooney Wayne RooneyFoto ČTK/AP


Talentovaný kanonýr získal s Manchesterem tři anglické tituly a předloni také triumf v Lize mistrů, ale v poslední době se mu nedaří.

U Fergusona údajně upadl v nemilost kvůli svým soukromým problémům, kvůli nimž ho trenér přestal stavět.

Do zápasu s Bursasporem Rooney nenastoupí kvůli zranění kotníku, které si způsobil v závěru dnešního tréninku, po němž opustil podle klubového mluvčího trávník na nosítkách.

Ferguson vysvětloval už jeho předchozí absence v zápasech zraněním kotníku, ale fotbalista v minulém týdnu novinářům řekl, že byl zdravý.

Zprávu, že chce Rooney v zimě United opustit, přinesl už v pondělí list The Guardian.

O hvězdného útočníka projevily zájem Chelsea a Manchester City. Britský tisk už rovněž spekuluje o tom, že anglického reprezentanta by v týmu mohl nahradit španělský kanonýr Fernando Torres z Liverpoolu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud