25. ledna 2019 • 22:00

Dusno v PSG. Rabiot podal na klub stížnost, komise mu vyhověla

Autor: roc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V kabině PSG je pořádné dusno. A opět za to může Adrien Rabiot. Střední záložník byl v prosinci přeřazen do rezervního týmu, když poněkolikáté odmítl prodloužit stávající kontrakt. Proti kroku svého zaměstnavatele následně podal stížnost k ligové komisi, jež hráči vyhověla a přinutila francouzského giganta povolat jej zpět do hlavního týmu.



Rozhodl se, že je čas na změnu. Adrienu Rabiotovi letos v červnu vyprší kontrakt v PSG, kde působí od svých patnácti let. Přestože vedení francouzského velkoklubu, který v posledních letech nemá v tamní soutěži konkurenci, výrazně usilovalo o prodloužení stávající smlouvy, hráč možnost setrvat v současném působišti několikrát odmítl.

Už během světového šampionátu v Rusku, jehož se 23letý středopolař vzhledem k velké konkurenci v kádru pozdějšího šampiona nezúčastnil, měl mít Rabiot několikrát schůzku s pařížskými funkcionáři. Sezení vždy dopadla v neprospěch ambiciózního klubu.

Ačkoliv se strany nedohodly, kudrnatý fotbalista patřil v úvodu nové sezony k hlavním oporám trenéra Thomase Tuchela a pravidelně nastupoval v základní jedenáctce. Když však v prosinci opět projevil zájem odejít, přišel ze strany realizačního týmu trest.

„Hráč mě informoval o tom, že nepodepíše nový kontrakt a chce odejít jako volný hráč po konci sezony. Důsledky jsou pro něj jasné – zůstane natrvalo na lavičce,“ prohlásil poté do médií sportovní manažer PSG Antero Henrique.

Rabiot tak v posledním měsíci uplynulého roku zasáhl pouze do dvou zápasů, když nejdříve odehrál celý ligový duel na půdě Štrasburku, a poté coby střídající hráč naskočil na závěrečných osm minut do závěrečného skupinového utkání Ligy mistrů v Bělehradě.

Tím ale odplata ze strany vedení neskončila. Talentovaný Adrien byl přeřazen do rezervního týmu, který hraje až čtvrtou francouzskou ligu. Tuchel mu měl navíc v den zápasů „áčka“ zakázat vstup do šatny. To se samozřejmě rodákovi ze Saint-Maurice nelíbilo, a tak podal stížnost k právní komisi Ligue 1.

Ta nyní rozhodla. Francouzský klub má povinnost zařadit hráče zpět do hlavního týmu. Podle platných pravidel totiž mohou být fotbalisté posláni do rezervy pouze dočasně a ze „sportovních důvodů“.

Rabiot se tak opět dočká tréninků s hvězdnými spoluhráči. Ještě více se však těší na další angažmá, jímž s největší pravděpodobností bude působení v Barceloně. Právě katalánský velkoklub má podle zahraničních médií k zisku „pařížského rebela“ nejblíže.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud