24. července 2019 • 19:30

Dúbravka by mohl nahradit Buffona! PSG sonduje, Newcastle zná cenu

Autor: ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenhle přestup by fanoušci Newcastlu neviděli vůbec rádi. Slovenský gólman Martin Dúbravka se stal v anglickém klubu miláčkem tribun, minulou sezonu dokonce odchytal v Premier League plnou porci 38 zápasů. Teď se však spekuluje o jeho přesunu do francouzského PSG, kde by mohl nahradit legendárního Gianluigiho Buffona.



Vše odstartoval Buffonův návrat do milovaného Juventusu. Italského matadora, který v PSG plnil během minulé sezony roli dvojky, přemluvila smlouva. Zaručí mu totiž mimo obstojného platu také přesný počet startů (8) k překonání ligového rekordu v počtu odehraných zápasů v Serii A. Ten doposud drží Paolo Maldini s 674 utkáními.

A teď Dúbravkův příběh. Po návratu z dánského Esbjergu se na sezonu usadil ve Slovanu Liberec, z něhož zadarmo odešel do Sparty. Během dalšího ročníku se ukázal natolik, že ho koupil Newcastle. Za anglický celek odchytal dohromady 50 utkání v Premier League a v patnácti případech udržel čisté konto.

Přestup na ostrovy vynesl Spartě podle informací britských novinářů až 174 milionu korun, teď by měli Pražané nárok na minimálně dalších 10 % z přestupu.

O Martinu Dúbravkovi se mluví jako o potenciální posile francouzského PSG
O Martinu Dúbravkovi se mluví jako o potenciální posile francouzského PSG

Jméno 30letého gólmana se díky jeho povedeným výkonům často skloňovalo ve spojení s možným přestupem do většího klubu, například Bayernu Mnichov. Nicméně podle německé stránky Kicker, má být Dúbravka nyní v hledáčku francouzského mistra PSG.

Klub o něm údajně uvažuje jako o náhradě za aktuální dvojku Kevina Trappa. Pozice jedničky Alphonse Areoly se jeví jako neotřesitelná. Zajímavé je, že právě Trapp měl být zvažován jako posila Newcastlu před odchodem Rafaela Beníteze do Číny.

„V tuto chvíli nemáme Trappa v úmyslu prodat. Ani se nás neptal, jestli by mohl odejít, takže máme dva velmi dobré brankáře," komentoval šéf PSG Leonardo de Araújo v souvislosti se spekulacemi kolem možného odchodu německého brankáře. Ten v minulé sezoně hostoval v Eintrachtu Frankfurt, kde byl jedním z hlavních strůjců úspěšného tažení do semifinále Evropské ligy. I proto by měl německý klub tohoto brankáře rád ve svých řadách dál.

Vedení celku hrajícího Premier League si rovněž uvědomuje cenu své jedničky a rozhodně nechce na poslední chvíli hledat za Dúbravku náhradu. Je tedy nepravděpodobné, že slovenský gólman aktuální působiště opustí, rozhodovat bude ale, jako vždy, finanční protihodnota. Dúbravka má platnou smlouvu až do 30. června 2022 a PSG by určitě případný přestup nevyšel levně.

Podle již zmiňovaného německého serveru by se mohlo jednat o částku vyšší než 250 milionů korun.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

26. kolo
Články odjinud


Články odjinud