14. července 2021 • 20:29

Navasovo déjà vu? Donnarumma podepsal s PSG, dojemně se loučil s AC

Autor: Daniel Konečný
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Král EURO 2020 míří do Parku Princů. Gianluigi Donnarumma opustil po skoro šesti letech post brankářské jedničky AC Milán a jako volný hráč zamířil do Paris Saint-Germain, které ho nyní potvrdilo jako svou posilu. To je nepříjemná zpráva pro dosavadní oporu PSG mezi tyčemi, Keylora Navase. Kostaričan přitom podobnou situaci zažil před třemi lety v Realu Madrid.



Při svém debutu za AC Milán vychytal vítězství nad Sassuolem 2:1 a jeho agent Mino Raiola prohlašoval: „Bude lepší než Gianlugi Buffon.“ A Gigio Donnarumma se snaží jeho odvážná slova naplňovat. Od své premiéry vynechal v Serii A pouze pět utkání a 200 zápasů v soutěži dosáhl jako nejmladší hráč v historii. Za reprezentaci nastoupil poprvé v sedmnácti letech, když střídal božského Gigiho a stal se nejmladším brankářem v dresu Azzurri. Teď dal městu módy sbohem.

„Do Milána jsem přijel jako dítě a jeho dres nosil celé roky s pýchou. Prožil jsem zde všechny myslitelné emoce a s klubem srostl. Byly to úžasné roky, ale nyní je čas se rozloučit. Nejsem schopen popsat, jak těžké to pro mě je, ale cítím, že je správné udělat změnu, abych naplnil můj potenciál. Každý člen rodiny Rossoneri má místo v mém srdci a klubu přeji všechny možné úspěchy. Navždy ho budu milovat,“ rozloučil se Donnarumma na svém Instagramu.

AC Milán se přitom loňská sezona vydařila náramně. Konečné druhé místo znamenalo návrat do Ligy mistrů po osmi letech. Sám Donnarumma měl společně se Samirem Handanovičem z Interu nejvíce čistých kont (14). Při vyjednávání o nové smlouvě měl tedy výbornou pozici a řekl si o plat 12 milionů eur ročně. Dvojnásobek dosavadní gáže. A vedení AC v čele s legendárním Paolem Maldinim na podmínky nepřistoupilo.

Toho hbitě využilo PSG, pro které nedělalo problém požadavky splnit. Pařížský klub je toto léto na přestupovém trhu velice efektivní. Už před Donnarummou přivedl jako volné hráče kapitána Nizozemska Giniho Wijnalduma a bývalého kapitána Realu Madrid Sergia Ramose. Společně s Neymarem, Kylianem Mbappém a Marcem Verrattim má trenér Mauricio Pochettino k dispozici skutečně mimořádně nadaný tým. Triumf v Champions League se jeví jako povinnost.

Gianluigi Donnarumma už patří PSG
Gianluigi Donnarumma už patří PSG

Příchod Donnarummy je přirozeně nepříjemnou zprávou pro Keylora Navase. Trojnásobný vítěz Ligy mistrů podobnou situaci zažil před třemi roky v Realu Madrid, když bílý balet přivedl Thibauta Courtoise. Navas sice započal sezonu jako gólman číslo jedna, ale belgický obr jej rychle vyšoupl na lavičku a Kostaričan se další léto stěhoval do Paříže.

Navas se během dvou let v Paříži podílel na zisku dvou pohárů, jednoho mistrovského titulu a především si v předminulé sezoně zachytal finále Ligy mistrů, ve kterém PSG podlehlo Bayernu Mnichov 0:1.

Teď bude muset o své místo bojovat s o několik let mladším a o mnoho centimetrů vyšším brankářem. Jeden takový souboj už ve své kariéře prohrál.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

27. kolo
Články odjinud


Články odjinud