27. července 2008 • 13:44

Eto'o do Lyonu?

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Milan Baroš by se v brzké době mohl dočkat v útoku Lyonu další výrazné konkurence. Francouzský klub projevil zájem o kamerunského střelce Samuela Eto'oa



"Již jsem o Eto'ovi mluvil s (prezidentem Barcelony) Joanem Laportou," řekl prezident Lyonu Jean-Michel Aulas francouzskému deníku L'Équipe.

"Nyní vše závisí na trenérovi Claudu Puelovi. Pokud řekne, že k vítězství v Lize mistrů potřebuje Eto'a či útočníka Chelsea Didiera Drogbu, tak se je pokusíme získat."

Podle informací španělských médií by zájem Lyonu mohla Barcelona využít k tomu, aby z kádru francouzského mistra získala talentovaného Karima Benzemu, který je dlouho v hledáčku katalánského celku.

Španělský deník Sport uvádí, že by mohla za Benzemu nabídnout Eto'a plus 10 milionů eur (asi 237 milionů korun). Takovou výměnu by však prezident Lyonu nerad viděl. "Naší prioritou pro tento rok je udržet Karima v kádru," řekl Aulas.

Prezident Lyonu rovněž prozradil, že Eto'o se mohl stát posilou sedminásobného obhájce francouzského titulu již před tím, než zamířil do Barcelony.

"Samuel byl blízko tomu, aby k nám před čtyřmi roky přestoupil z Mallorky," řekl Aulas. "Pokud se k nám bude chtít připojit nyní, budeme rádi. Prostředky na to máme," dodal.

O sedmadvacetiletého kanonýra, který za jedenáct let strávených ve španělské lize nastřílel více než 130 branek, se v poslední době zajímalo hned několik celků.

Z Anglie projevily zájem Tottenham, Manchester United, Arsenal i Manchester City, z Itálie pak oba milánské kluby. Kontrakt největší hvězdě kamerunského fotbalu nabízel i uzbecký Kuruvči Taškent a okolnosti možného transferu sondoval i konkurenční Real Madrid, kde Eto'o začínal svou španělskou kariéru.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud