14. července 2008 • 12:49

Bergkamp: Do Interu nechoď

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý slavný nizozemský fotbalista Dennis Bergkamp varoval Franka Lamparda před odchodem do Interu Milán. Italská liga je podle něj příliš svázaná výsledky a taktikou.



Do týmu italského mistra láká Lamparda jeho někdejší kouč z Chelsea José Mourinho, londýnský klub však odmítá o přestupu své opory jednat.

Bergkamp strávil v dresu Interu dva roky, než v roce 1995 přestoupil do Arsenalu, kde se stal klubovou legendou. Do Milána přišel z Ajaxu Amsterodam jako hvězda, ale nesplnil očekávání, když dal v 50 ligových zápasech pouze 11 branek.

Bergkamp přiznal, že byl mnohem šťastnější v Anglii než v Itálii. "Pokud jednou hrajete Premier League, tak si uvědomíte, že není nic lepšího. Je těžké najít něco krásného na italské lize," prohlásil bývalý nizozemský reprezentant v listu Sunday Mirror.

V Itálii se těžko vyrovnával s tamním defenzivním stylem. "Když můžete jen těžko hrát skutečně útočný fotbal, jste z toho vážně zoufalí. Ofenzivní hráči v Itálii těžko hledají uplatnění," řekl devětatřicetiletý Bergkamp, který dal za 11 sezon v anglické lize v 316 utkáních 87 gólů.

V italském fotbale jde podle něj mnohem více o výsledky než o styl hry. "Fanoušci jsou spokojení i s remízou, která se tu někdy cení stejně jako výhra. Vše je pouze o výsledcích a taktice," uvedl Bergkamp. "Já se pochopitelně také zajímám o výsledky, ale skvělé hráče zajímá i styl hry," dodal.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud