15. května 2022 • 14:29

Schick jde na operaci, reprezentaci bude chybět v Lize národů

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Leverkusenu Patrik Schick se v pondělí podrobí operaci pravého třísla. Fotbalové reprezentaci tak bude chybět ve čtyřech červnových zápasech Ligy národů.



Vedení Leverkusenu informovalo o zákroku den po skončení německé ligy, v které Schick nastřílel 24 gólů a byl druhým nejlepším kanonýrem po polské hvězdě Robertu Lewandowském z Bayernu Mnichov. Svému týmu český hráč pomohl k třetímu místu v tabulce a postupu do Ligy mistrů.

Bayer dnes na svém webu oznámil, že Schick zmešká letní turné Leverkusenu v Mexiku. Šestadvacetiletý útočník by měl stihnout začátek týmové letní přípravy na konci června.

Národní tým se poprvé představí v elitní fázi Ligy národů. Druhou skupinu rozehraje 2. června proti Švýcarsku, o tři dny později rovněž v pražském Edenu přivítá Španěly. Nezvykle nabité reprezentační okno pak završí zápasy s Portugalskem v Lisabonu 9. června a tři dny nato utkáním proti Španělům v Málaze.

Schick chyběl trenérovi Jaroslavu Šilhavému i v obou březnových zápasech. V semifinále baráže o mistrovství světa bez něj reprezentace prohrála ve Švédsku 0:1 po prodloužení, poté remizovala v přípravě 1:1 s Walesem.

Šestadvacetiletý útočník nastoupil v českém dresu naposledy loni v říjnu, kdy přispěl gólem k vítězství 2:0 nad Běloruskem v kvalifikaci mistrovství světa. V národním týmu má bilanci 33 zápasů a 17 branek. Na loňském Euru byl s pěti góly nejlepším střelcem spolu s portugalskou hvězdou Cristianem Ronaldem.

Tabulka střelců
Hráč Góly
1. Robert Lewandowski Bayern 35
2. Patrik Schick Leverkusen 24
3. Erling Haaland Dortmund 22
4. Anthony Modeste Köln 20
5. Christopher Nkunku Lipsko 20
6. Taiwo Awoniyi Union Berlin 15
7. Moussa Diaby Leverkusen 13
8. Serge Gnabry Bayern 13
9. Jonas Hofmann Mönchengladbach 12
10. Max Kruse Wolfsburg 12

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud