Pavel Hartman
12. dubna 2024 • 19:00

Kdo je muž, co má uklidit nepořádek v Bayernu? Jen změna kouče nestačí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo místo Thomase Tuchela? Takhle to nestojí. Jen sám nový trenér nezmění uhlí ve zlato. Bayern Mnichov si potřebuje především udělat pořádek uvnitř organizace. Vždycky byl vzorem systematicky řízené fotbalové firmy, ale od doby, kdy odešli do ústraní boss Uli Hoeness a generální ředitel Karl-Heinz Rummenigge, už to neplatí.



Oliver Kahn, legendární brankář Bayernu, sice představil vize klubu do roku 2030, ovšem neuřídil ani přítomnost. A tak se po závěrečném kole minulého bundesligového ročníku společně s Hasanem Salihamidžičem, šéfem sportovního úseku, musel pakovat. Byť klub získal na poslední chvíli díky vítězství v Kolíně nad Rýnem 2:1 a kolapsu Borussie Dortmund (doma s Mainzem 2:2) mistrovský titul.

„Rozhodli bychom se stejně i v případě, že bychom byli maximálně úspěšní a vyhráli tři trofeje,“ řekl čestný prezident Uli Hoeness renomovanému magazínu Kicker. „Zpětně musím říct, že zvolit Olivera generálním ředitelem byla chyba.“

Jenže spirála podivných rozhodnutí a okolností se točí dál. Starší hráči se postavili vůči Thomasu Tuchelovi, vedení na to reagovalo dohodou o letním rozchodu s trenérem. Bodová ztráta na vedoucí Leverkusen narůstala a korunu všemu nasadil Tuchel, když devět kol před koncem soutěže poblahopřál Leverkusenu k zisku mistrovského titulu.

Prostě bizár, který ani nejstarší příznivci Bayernu nepamatují.

Kdo do klubu opět vnese německý řád a pořádek?

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud