3. ledna 2009 • 14:08

Morávek trénoval v Schalke

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Talentovaný záložník Jan Morávek je od pátku na týdenní poznávací stáži v německém klubu Schalke 04, které o oporu druholigových Bohemians 1905 projevuje delší dobu velký zájem.



Je tak hlavním adeptem na získání devatenáctiletého středopolaře.

Morávkův přestup zatím na spadnutí není, ale v letní přestávce by už mohl být velmi aktuální záležitostí. "Klokani" si svůj klenot cení na částku kolem tří milionů eur (asi 80 milionů korun).

Při současné stáži půjde především o to, aby si Morávek prohlédl prostředí ve špičkovém německém týmu, který by mohl být jeho dalším zaměstnavatelem. Představitele Schalke zase bude zajímat, jak se Morávek dokáže adaptovat na cizí prostředí a tamní fotbal.

PŘEČTĚTE SI:
Morávek se anglických hvězd nebojí
Morávek: Soupeři na mě hrají osobku

Morávek: Z Bohemky chci jít do ciziny
Morávek: Zájem agentů nevnímám

"Nejde o klasické testy, protože zástupci Schalke v čele s manažerem Andreasem Müllerem Honzu na podzim viděli nejméně v šesti zápasech Bohemky a po fotbalové stránce jej mají zmapovaného dokonale. Spíš jde o takové vzájemné seznámení, aby všichni věděli, do čeho před jednáním o přestupu vůbec jdou," řekl ČTK ředitel Bohemians 1905 Lukáš Přibyl s tím, že v zimním přestupním termínu k uzavření transferu rozhodně nedojde. "Jaro Honza určitě odehraje v Bohemce," uvedl Přibyl.

Sám Morávek se už dříve nechal slyšet, že v nejbližších měsících Prahu rozhodně opustit nehodlá, nejprve chce složit maturitu.

Podle Přibyla jde "klokanům" i o to, aby se Morávek seznámil s prostředím v Schalke a po případném uzavření přestupu nešel úplně do neznáma. "Nechceme se zajímat jen o nejvyšší nabídku, i když bychom ho za velké peníze mohli poslat třeba do Ruska. Záleží nám na tom, aby se Honzova kariéra dál vyvíjela pozitivním směrem a všechno bylo dokonale připravené," uvedl Přibyl.

O Morávka se prý ucházejí i další kluby z Německa, Nizozemska, Francie a Itálie.

Záložník reprezentační jednadvacítky dnes s prvním týmem Schalke už trénoval, příští čtvrtek by v modrobílém dresu měl sehrát i jeden poločas přípravného utkání proti druholigovému nizozemskému klubu Top Oss.

"Moc se do Německa těším a jsem trochu nervózní. Čeká mě hodně nových věcí, nepůjde jen o fotbal, ale o celé fungování klubu," řekl před odletem Morávek. Vrátit se má příští pátek, aby se vzápětí mohl zapojit do přípravy s lídrem druholigové tabulky

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

27. kolo
Články odjinud


Články odjinud