Pavel Novotný
6. února 2009 • 22:00

Jak porazit Bayern? Zastavte Ribéryho

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO, FOTOGALERIE - Je jednoznačně nejlepším hráčem Bayernu Mnichov. Pokud se trefí do dobrého dne, má se soupeř opravdu na co těšit. Uhlídat oporu bavorského týmu Francka Ribéryho se často zdá jako věc nemožná.



Zpracuje se dlouhý pas na hrudi, uvolní se okolo obránce a přesnou střelou zavěsí míč za bezmocného brankáře soupeře. Jak jednoduché! Alespoň v podání francouzského mušketýra.Pokud se záložník německého velkoklubu potká s formou, je prakticky nezastavitelný.

Ribéry se upsal Bayernu Mnichov v roce 2007, kdy do Německa přestoupil z Olympique Marseille. Od té doby již stačil získat pro svůj nový klub opravdu hodně cenných vítězství. V uplynulé sezoně rozvlnil síť se gólmany soupeře v jedenácti z 28. ligových zápasů. Solidní bilance na záložníka, že?

Čaroděj s balónem. To je Franck Ribéry.


Začátek ročníku 2008/2009 zmeškala opora národního týmu Francie díky zranění, ale že by ho to nějak poznamenalo? Ani náhodou! V následujících 12 zápasech pomohl Bayernu šesti brankami a dvěma asistencemi. Za takovou bilanci by se nemusel stydět ani solidní hokejový útočník. Německý velkoklub disponuje opravdovým pokladem, který mu může pomoci až k vysněným úspěchům v pohárové Evropě.

Franck Ribéry tesne si chytá členok v zápase proti Taliansku.
Franck Ribéry tesne si chytá členok v zápase proti Taliansku.


Ovšem ani šestadvacetiletý Ribéry není všespasitelný. To se názorně ukázalo v prvním jarním kole bundesligy, kdy si Francouze "podala" obrana Hamburgu, která oporu favorita zcela vymazala ze hřiště. Rodák z Boulogne se na hřišti vyloženě trápil, ztrácel mnoho míčů a jeho sólové výpady končily na kopačkách obránců domácích.

Jedno je však jisté. Pokud se Ribérymu dostane patřičné podpory od ostatních spoluhráčů, čeká každého soupeře bavorského velkoklubu opravdu těžká práce. Ani Franck Ribéry však není všemocný. Dokáže právě on dovést Bayern k zisku vysněného stříbrného talíře pro vítěze bundesligy?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud