8. července 2013 • 13:42

Legendární Stoičkov rezignoval. CSKA Sofia se nedá zachránit

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pouhý měsíc vydržel nejlepší bulharský fotbalista historie Christo Stoičkov na pozici trenéra zadluženého klubu CSKA Sofia. Po sporech s majiteli dnes oznámil rezignaci. Ztratil už prý víru v klubové vlastníky a má plné zuby jejich nekonečných lží.



"Jsem znechucený, odcházím," oznámil nejlepší fotbalista Evropy za rok 1994, který pomohl v 80. letech jako hráč CSKA získat tři ligové tituly a čtyři Bulharské poháry. Když před měsícem sedmačtyřicetiletá legenda přicházela, vítaly ji nadšeně tisíce fanoušků.

"Souhlasil jsem, že začnu trénovat bez smlouvy, a měl jsem velkou touhu pomoci. Měl jsem i podporu hráčů a svého realizačního týmu, jenže je jasné, že jejich sliby nebudou splněny," prohlásil Stoičkov. Dva týdny už nechodí ani na tréninky, z kádru nicméně zbylo kvůli nejisté budoucnosti jen torzo hráčů.

CSKA je nejúspěšnějším bulharským klubem s celkem 31 tituly, ale ke dnu ho táhnou dluhy i konflikty mezi majiteli a funkcionáři. Stoičkov vlastníkům také vyčítal, že ač sehnal investory, báli se změnit majetkovou strukturu. Před 14 dny klub vyhlásil bankrot a zrušil účast v Evropské lize.

"Nebylo možné tady transparentně a profesionálně pracovat. Lži nemohou být nekonečné, nejsme schopni se posunout kupředu," dodal Stoičkov, už čtvrtý trenér CSKA za poslední rok.

Vinu za krach slavného klubu dávali fanoušci i bulharskému svazu a nedávno zdemolovali v Sofii jeho sídlo.


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud