3. února 2020 • 10:39

VIDEOhrátky ve Španělsku. Hráč viděl červenou dvakrát během pár minut

Autor: mck
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VAR je za svoji existenci ve fotbale autorem mnoha zajímavých příběhů. Další z nich napsalo „video“ ve Španělsku. Technická výpomoc je na Pyrenejském poloostrově k dispozici také ve druhé nejvyšší soutěži -Segunda Division. Duel mezi Fuenlabradou a Gironou (0:1) si bude pamatovat především domácí záložník Cristóbal Márquez. Málokomu se totiž stane, že by od rozhodčího dostal v jednom zápase, dokonce v časovém úseku zhruba čtyř minut, dvě červené.



Běžela 68. minuta. Fuelenbrada se už 50 minut marně snažila dohnat jednogólovou ztrátu. O pár sekund mělo být pro domácí ještě hůř. Nebo ne? Vlastně nakonec ano. Bizarní situaci na stadionu, který nese jméno slavného fotbalisty a rodáka Fernanda Torrese, způsobil souboj mezi Cristóbalem Márquezem a kapitánem Girony Álexem Granellem.

Ten byl o zlomek vteřiny rychlejší než Márquez a odehrál míč ze vzduchu. Zkušený domácí středopolař byl v souboji pozdě a hlavně nohou napřed. Srazil Granella k zemi a sudí Diaz de Mera takřka bezprostředně tasil červenou kartu, kterou poslal Márqueze do šaten.

Jenže rozhodčí si s lehkým odstupem času běžel ověřit souboj k obrazovce u postranní čáry. A VAR, který je v Segunda Division k dipozici od začátku aktuální sezony, opět ukázal, jaké zajímavé fotbalové osudy umí vytvářet. Při detailním pohledu „červeného“ střetu arbitr dospěl k názoru, že Márquez netrefil Granella přímo kopačkou, ale jen ho intenzivně srazil.

Za tento souboj byl zprvu Márquez vyloučen. Když rozhodčí situaci přezkoumal, dospěl k názoru, že šlo pouze o "žlutý" zákrok a přivolal hráče Fuenlabrady zpět na hřiště.Foto Repro Twitter

Pětatřicetiletého hráče si tak nechal přivolat zpět na trávník, aby mu namísto červeného kartonku ukázal žlutý. Celý proces trval poměrně dlouho - Márquez už se pravděpodobně v útrobách stadionu vysvlékl ze svého zápasového úboru. Po několika desítkách vteřin ale vyběhl z tunelu, jeho minutáž měla nadále narůstat. Fanoušci Fuenlabrady v tu chvíli jásali a doufali v obrat.

Márquezovo „znovuzrození“ ovšem nakonec bylo vyloženě epizodní. Bezprostředně po příchodu se totiž opět pustil do křížku s Granellem. Byť tentokrát šlo jen o slovní souboj, stačilo to na to, aby oba aktéři dostali žluté napomenutí. Pro Márqueze to znamenalo jediné – zamířil tam, odkud pár vteřin předtím přišel.

A tentokrát se už žádný comeback nekonal.

Cristóbal Márquez se vrací na hřiště a rozhodčí mu ukazuje žlutou kartu místo původní červené.
Cristóbal Márquez se vrací na hřiště a rozhodčí mu ukazuje žlutou kartu místo původní červené.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud