VIDEOhrátky ve Španělsku. Hráč viděl červenou dvakrát během pár minut | iSport.cz
3. února 2020 • 10:39

VIDEOhrátky ve Španělsku. Hráč viděl červenou dvakrát během pár minut

Autor: mck
TOP VIDEA
Baroš: Tělo mi začíná říkat stop. Bez diváků ale končit nechce
TOP 5 Čechů ve španělské lize: Bílek v zelenobílém i dvojice v Atlétiku
VŠECHNA VIDEA ZDE

VAR je za svoji existenci ve fotbale autorem mnoha zajímavých příběhů. Další z nich napsalo „video“ ve Španělsku. Technická výpomoc je na Pyrenejském poloostrově k dispozici také ve druhé nejvyšší soutěži -Segunda Division. Duel mezi Fuenlabradou a Gironou (0:1) si bude pamatovat především domácí záložník Cristóbal Márquez. Málokomu se totiž stane, že by od rozhodčího dostal v jednom zápase, dokonce v časovém úseku zhruba čtyř minut, dvě červené.



Běžela 68. minuta. Fuelenbrada se už 50 minut marně snažila dohnat jednogólovou ztrátu. O pár sekund mělo být pro domácí ještě hůř. Nebo ne? Vlastně nakonec ano. Bizarní situaci na stadionu, který nese jméno slavného fotbalisty a rodáka Fernanda Torrese, způsobil souboj mezi Cristóbalem Márquezem a kapitánem Girony Álexem Granellem.

Ten byl o zlomek vteřiny rychlejší než Márquez a odehrál míč ze vzduchu. Zkušený domácí středopolař byl v souboji pozdě a hlavně nohou napřed. Srazil Granella k zemi a sudí Diaz de Mera takřka bezprostředně tasil červenou kartu, kterou poslal Márqueze do šaten.

Jenže rozhodčí si s lehkým odstupem času běžel ověřit souboj k obrazovce u postranní čáry. A VAR, který je v Segunda Division k dipozici od začátku aktuální sezony, opět ukázal, jaké zajímavé fotbalové osudy umí vytvářet. Při detailním pohledu „červeného“ střetu arbitr dospěl k názoru, že Márquez netrefil Granella přímo kopačkou, ale jen ho intenzivně srazil.

Za tento souboj byl zprvu Márquez vyloučen. Když rozhodčí situaci přezkoumal, dospěl k názoru, že šlo pouze o "žlutý" zákrok a přivolal hráče Fuenlabrady zpět na hřiště.Za tento souboj byl zprvu Márquez vyloučen. Když rozhodčí situaci přezkoumal, dospěl k názoru, že šlo pouze o "žlutý" zákrok a přivolal hráče Fuenlabrady zpět na hřiště.Foto Repro Twitter

Pětatřicetiletého hráče si tak nechal přivolat zpět na trávník, aby mu namísto červeného kartonku ukázal žlutý. Celý proces trval poměrně dlouho - Márquez už se pravděpodobně v útrobách stadionu vysvlékl ze svého zápasového úboru. Po několika desítkách vteřin ale vyběhl z tunelu, jeho minutáž měla nadále narůstat. Fanoušci Fuenlabrady v tu chvíli jásali a doufali v obrat.

Márquezovo „znovuzrození“ ovšem nakonec bylo vyloženě epizodní. Bezprostředně po příchodu se totiž opět pustil do křížku s Granellem. Byť tentokrát šlo jen o slovní souboj, stačilo to na to, aby oba aktéři dostali žluté napomenutí. Pro Márqueze to znamenalo jediné – zamířil tam, odkud pár vteřin předtím přišel.

A tentokrát se už žádný comeback nekonal.

Cristóbal Márquez se vrací na hřiště a rozhodčí mu ukazuje žlutou kartu místo původní červené.
Cristóbal Márquez se vrací na hřiště a rozhodčí mu ukazuje žlutou kartu místo původní červené.

 
Články odjinud


Články odjinud