8. září 2008 • 14:50

Temešvár je bez předsedy

Autor: ČTK
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rumunský fotbalový klub FC Temešvár, jehož trenérem je Dušan Uhrin mladší, je od dnešního dne bez předsedy.



Marian Iancu, jenž klub ze značné části financoval, rezignoval na protest proti trestu, který z podnětu FIFA Temešváru udělil rumunský fotbalový svaz.

"Opouštím klub i fotbal," prohlásil Iancu na dnešní tiskové konferenci a dodal, že zvažuje žalobu na svaz, jehož rozhodnutí považuje za protiprávní.

Temešvár přišel o šest bodů kvůli tomu, že podle Mezinárodní sportovní arbitráže používá neoprávněně barvu dresů i název, patřící jinému klubu. Iancu i fanoušci jsou však přesvědčeni, že klub dubnovému rozhodnutí arbitráže vyhověl, když změnil odstín fialové bravy na dresu a přejmenoval se z Politehnica Temešvár na FC Temešvár.

Asi tři tisíce fanoušci v neděli opět vytáhlo do ulic a na náměstí, kde v roce 1989 začala protikomunistická revoluce. Skandovali hesla, v nichž FIFA přirovnávali k mafii. Další protest je naplánován na úterý. Fanoušci dávají velkou vinu také rumunskému svazu, který podle něj FIFA o provedených změnách neinformoval.

Uhrinův tým, kde hraje i bývalý ostravský útočník Lukáš Magera, spadl v tabulce rumunské ligy z pátého na 11. místo. V Poháru UEFA se probojoval do prvního kola, kde narazí na Partizan Bělehrad.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud