24. května 2009 • 22:36

Češi v Anderlechtu na titul nedosáhli

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Standardu Lutych obhájili titul belgického šampiona, když lépe zvládli play off s Anderlechtem. Po remíze 1:1 v Bruselu doma vyhráli 1:0 a získali jubilejní desáté ligové prvenství.



Češté fotbalisté Anderlechtu Jan Polák, Stanislav Vlček a Daniel Zítka po po dramatickém závěru sezony museli spokojit se stříbrnými medailemi. Přestože měli k titulu díky povedené jarní části blízko, nakonec se stejně jako v minulé sezoně radoval Lutych.

Mistrovské oslavy mu zajistil dvacetiletý záložník Axel Witsel, který v závěru první půle proměnil pokutový kop a postaral se o jediný gól zápasu. Nic na tom nezměnil ani Polák, který odehrál celé utkání a přes veškerou snahu na svůj první belgický titul nedosáhl.

Anderlecht byl přitom po většinu jara v čele tabulky a stejně tomu bylo i po závěrečném kole. Jenže 77 bodů měl i Standard. Přestože měl Anderlecht lepší skóre i bilanci ze vzájemných zápasů, muselo se podle belgických pravidel o šampionovi rozhodnout na hřišti, což se nakonec ukázalo jako výhoda pro obhájce titulu.

Standard si ani mistrovským titulem nezajistil přímý postup do Ligy mistrů. Oba dnešní soupeři budou podobně jako dva české celky bojovat v předkolech.

Play off belgické ligy o titul:
Standard Lutych - Anderlecht 1:0, první zápas 1:1, mistrem se stal Standard.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud