1. června 2009 • 09:10

Pérez povstal. Real čeká revoluce

Autor: ČTK, pj
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je zpět. Realu Madrid opět šéfuje Florentino Pérez. Muž, který v minulosti přivedl do týmu hvězdy světového kalibru, chce obnovit éru „Galacticos“. Jaké změny čekají španělský velkoklub letos?



O znovuzvolení se měl 62letý stavební magnát ucházet ve volbách 14. června. Jenomže žádný z původních kandidátů se mu neodhodlal postavit do cesty, tudíž byl do funkce prezidenta dosazen předčasně.

Pérez byl od počátku považován za jednoznačného favorita. Má totiž jasné plány, kterými chce pozvednout slávu Realu Madrid. „Tým potřebuje přestavět a oživit,“ říká. „Potřebuje opravdovou revoluci, která přinese zpět vzrušení.“

Jeho slova nikdo v klubu nebere na lehkou váhu. Všichni si totiž dobře pamatují, že slib „přivést každé léto velkou fotbalovou hvězdu“ vždycky dodržel. Během svého šestiletého působení v prezidentském křesle (2000/06) přivedl Luise Figa, Zinédineho Zidana, Brazilce Ronalda, Michaela Owena či Davida Beckhama.

Tým, který dost často doplňovali také odchovanci, v tomto období dvakrát vyhrál španělský titul a jednou triumfoval v Lize mistrů. Pérez odstoupil až v únoru 2006, kdy klub směřoval k třetí sezoně za sebou bez zisku trofeje.

Nebojí se, že se něco podobného může opakovat? „Historie Realu Madrid nás zavazuje k tomu mít tým složený ze skvělých hráčů ze Španělska, zahraničí i mládežnické akademie,“ odpovídá důrazným hlasem.

Pérez totiž věří, že díky těmto zkušenostem nyní dokáže vytvořit mnohem lepší sportovní projekt, kterým nejenže převálcuje úhlavního soka Barcelonu, ale znovu dobude celou Evropu.

Ronaldo, Ribéry a trenér Pellegrini?

Realu by měli na této cestě pomoci nové posily. Jejich jména Pérez zatím neprozradil, španělský tisk však spekuluje, že se nevzdal naděje u Cristiana Ronalda. Ten je v Manchesteru United nešťastný. Naposledy zkritizoval taktiku kouče Alexe Fergusona ve finále Ligy mistrů.

Pérez je připraven utrácet i za jiné hráče. Pořád dokola se mluví o brazilském špílmachrovi Kaká z AC Milán či Francku Ribérym z Bayernu Mnichov. Reálněji však vypadají příchody Karima Benzemy (Lyon), Maicona (Inter Milán) a Xabiho Alonsa (Liverpool).

Real Madrid bude muset vyřešit rovněž otázku trenéra, poněvadž současný lodivod Juande Ramos s největší pravděpodobností o své místo přijde. Největším kandidátem prý je Manuel Pellegrini z Villarrealu. Ovšem na Pérezově listině jsou také Arséne Wenger (Arsenal) a Laurent Blanc (Bordeaux).

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud