28. listopadu 2011 • 10:20

VIDEO: Tomáši Junovi v Rakousku uznali gól, který vůbec nepadl

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Někdejší sparťanský útočník Tomáš Jun zaznamenal v rakouské lize branku, jež sice byla rozhodčími uznána, míč se však za brankovou čáru nedostal. Český fotbalista si každopádně připsal již třetí gól v sezoně a jeho Admira Vídeň remizovala s Wiener Neustadtem 2:2.



Vše začalo snahou Tomáše Juna odcentrovat z pravé strany. Míč se ale stočil na branku a gólman Jörg Siebenhandl měl co dělat, aby jej nepustil za svá záda. To se mu nakonec povedlo.

„Jsem přesvědčený, že se míč do branky nedostal. Chytil jsem ho před brankovou čarou,“ řekl po utkání brankář Neustadtu.

Za pravdu mu dal videozáznam. Jenže – k překvapení všech – pomezní rozhodčí to viděl jinak. A hlavnímu arbitrovi poradil, aby gól uznal.

Následovala vášnivá diskuse. Kouč Neustadtu Peter Stöger seřval rozhodčího jako malého kluka. Emoce v něm plály až do konce zápasu.

Mezi fanoušky Junova branka zase vyvolala diskusi o zavedení videa, které by jednoduše a během pár sekund pomohlo sudím v rozhodováním…

Jun „skóroval“ těsně po přestávce, vyrovnal na 1:1. O pět minut následovala další branka Austrie. Vedení ale neudržela. Ve druhé minutě nastavení fotbalisté Neustadtu dokázali vyrovnat na 2:2 a odvézt si z Vídně cenný bod.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud