Michal Petrák
8. února 2012 • 11:00

Kontroverzní Barton drze žádá: Udělejte ze mě mučedníka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kontroverze je jeho druhé jméno. Joey Barton se na sociální síti Twitter stal celebritou pro svoje neotřelé a leckdy hodně provokativní názory. Tentokrát se pustil do kritiky Johna Terryho a jeho rasistických nadávek na adresu Antona Ferdinanda - a kapitán Queens Park Rangers už nejspíš překročil hranici. Může mu hrozit trestní stíhání.



Když v pátek sebrala Fotbalová asociace Johnu Terrymu kapitánskou pásku v reprezentaci, cítil Joey Barton nutkavou potřebu vyjádřit se.

A může se kvůli tomu dostat do problémů - jeho kontroverzních tweetů si všiml nejvyšší státní zástupce...

„Všichni víme, co řekl. Viděli jsme to v televizi. Myslím, že je rasista? Ne. Podle mě řekl hloupost v zápalu boje. Ale měl zvednout ruce a přiznat velkou chybu. Přijmout trest. Tohle nikomu nepomůže, čím déle se to vleče, tím horší je to pro fotbal,“ napsal mimo jiné kapitán Queens Park Rangers, který se zastával spoluhráče.

„Je mi líto Antona, který nic neudělal a už několik měsíců kvůli tomu trpí.“ A dodal ještě několik drsnějších vět, které však později vymazal.

Když mu angličtí novináři oponovali, že by měl ctít presumpci neviny a ne Terryho veřejně pranýřovat, Barton se do nich obul, že jsou zbabělci a že má záruku svobody slova. Nicméně uvědomoval si, že se pouští na tenký led.

„Možná teď dostanu dopis od těch mocných,“ poznamenal.

A nejspíš má pravdu. „Můžu potvrdit, že jsme na jeho tweety byli upozorněni a díváme se na ně,“ prohlásil nejvyšší státní zástupce Dominic Grieve.

Nebyl by to Barton, aby si z možnosti trestu něco dělal. Fotbalista, jehož kariéru lemují průšvihy jako duby vesnickou alej, provokuje dál.

„Klidně půjdu na měsíc do vězení ve jménu svobody slova. Nemám problém s tím, co jsem řekl. Udělejte ze mě mučedníka,“ vyzval úřady na Twitteru.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud