Tomáš Podvín
19. prosince 2013 • 16:00

Outsideři z Maroka řádili! Ronaldinha vyřadili a pak zuli z kopaček

Autor: Tomáš Podvín, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | V marocké lize jsou až na devátém místě, přesto si zahrají finále mistrovství světa klubů proti Bayernu Mnichov! Fotbalisté Casablanky senzačně porazili v semifinále turnaje Atlético Mineiro 3:1 a po zápase se vrhli na legendárního Ronaldinha.



Je to skutečně neuvěřitelný fotbalový příběh. Casablanca je podle klubového žebříčku až na 756. příčce i za všemi českými prvoligovými kluby. Na turnaji navíc startuje jen díky divoké kartě. „Kdo by věřil tomu, že se dostaneme až sem? My jsme ale v sebe nikdy věřit nepřestali,“ řekl trenér Casablancy Faúzi Benzarti.

To jeho protějšek Cuca měl naprosto odlišné starosti. Po prohraném zápase své angažmá u brazilského klubu raději zabalil a odešel trénovat do Číny. Hráče vítězného celku ale po zápase zajímal především bývalý nejlepší hráč světa Ronaldinho.

Brazilec určitě neměl po překvapivé porážce dobrou náladu. Možná myslel pouze na rychlý odchod do kabin. To mu ovšem hráči Casablancy naprosto znemožnili. Okamžitě po závěrečném hvizdu se na něj v houfu vrhli a dlouze se s ním objímali.

Nezůstalo ovšem jen u poplácávání a tleskání. Největší trofejí se nakonec staly Brazilcovi kopačky, které mu hráči soupeře sundali. Evidentně překvapený Ronaldinho si ale zachoval tvář profesionála a se svými soupeři prohodil i několik slov.

VIDEO | Hráči Casablanky se vrhli na Ronaldinha a vzali mu i kopačky


Marocký klub tak díky vítězství pokračuje v neuvěřitelné jízdě. V semifinále mistrovství světa klubů ho nezastavil ani perfektně provedený přímý kop právě v podání Ronaldinha. Rozhodnutí přišlo díky penaltě v 84. minutě. V nastavení pak už jen Casablanca stvrdila své historické vítězství.

„Ale tímto jsme ještě neskončili. Proti Bayernu do toho dáme úplně všechno od úvodního hvizdu až do závěrečného. My se nikdy nevzdáváme. Tento tým má velkou mentální sílu“ prohlásil útočník Casablancy Iadžúr.

Paradoxem je, že během podzimu byla Casablanca ve velké krizi. Jako obhájce titulu vyhrála v marocké lize z 11 zápasů jen čtyři, nastřílela jen devět branek a momentálně je až na 9. příčce se ztrátou osmi bodů na první místo. Právě kvůli tomu došlo těsně před turnajem ke změně trenéra a příchodu Tunisana Benzartiho.

„Dokázal z nás dostat to nejlepší, abychom si začali po špatných výsledcích znovu věřit. Také má mnohem ofenzivnější filozofii než náš předchozí trenér," řekl Iadžúr.

Po třetí výhře na turnaji si tak naprostý outsider zahraje finále proti nejlepšímu klubu Evropy Bayernu Mnichov. Po zápase budou mít hráči Casablancy určitě daleko větší dilema, na koho se vrhnout tentokrát. Zajímavých objektů neběhá v dresu Bayernu málo.

Jeden z hráčů Casablanky se raduje z cenné trofeje. Podařilo se mu ukořistit kopačku Ronaldinha.
Jeden z hráčů Casablanky se raduje z cenné trofeje. Podařilo se mu ukořistit kopačku Ronaldinha.

VIDEO | Podívejte se na parádní trestný kop v podání Ronaldinha

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud