29. ledna 2019 • 13:55

Zbláznil se?!? Bývalý kouč Žižkova dal soupeři hlavičku, v Itálii dostal trest

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když před pěti lety vedl Viktorii Žižkov, skončilo to fiaskem, žádnou díru do světa neudělal. Teď však jméno italského kouče Giancarla Favarina oběhlo celou planetu. Trenér třetiligového Lucchese totiž po zápase s Alessandrií (2:2) brutálně napadl člena soupeřova realizačního týmu, kterého srazil k zemi tvrdou hlavičkou. Za své běsnění dostal Favarin distanc na pět měsíců.




Nedělní utkání Serie C Lucchese-Alessandria (2:2) probíhalo v řádně husté atmosféře a mělo skandální dohru. Giancarlo Favarin, trenér domácích, kteří si zajistili bod gólem ve třetí minutě nastavení, se po závěrečném hvizdu vydal k lavičce hostí, kde po krátké hádce srazil hlavou k zemi asistenta trenéra Gaetana Mancina. Celý incident zaznamenaly televizní kamery a z jejich záběrů je jasně patrné, že nešlo o prkotinu, Mancina to muselo opravdu bolet.

U disciplinární komise, která Favarinovi zastavila činnost do 30. června tohoto roku, navíc šedesátiletému kouči přitížilo, že během utkání nabádal své hráče, ať zlomí soupeřům nohu.

„Omlouvám se všem – soupeřům, klubu i fanouškům za svůj vážný a neomluvitelný prohřešek, který do fotbalu ani sportu obecně nepatří. Ve stresu jsem nepatřičně zareagoval na provokace, kterým jsem od úvodního hvizdu čelil,“ uvedl už s chladnou hlavou Favarin, který v sezoně 2012/13 vedl druholigovou Viktorii Žižkov. V 11 utkáních druhé ligy s pražským celkem vybojoval pouze tři vítězství a jeho angažmá ve Viktorii skončilo předčasně.

Mancino, druhý aktér nechutné potyčky, dostal za provokativní chování vůči Favarinovi během utkání trest na dva zápasy.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud