13. února 2023 • 11:35

Fair play a bizár v jednom: Nechte si dát gól, poručil kouč Rangers

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Osmifinále skotského poháru mezi Rangers a Partick Thistle nabídlo kromě nečekaně vyrovnaného souboje i zajímavou čtyřminutovku. Poté, co se favorité na Ibrox Stadium dostali do vedení, nařídil jim jejich trenér, aby si nechali dát vyrovnávací gól. Trefa Malika Tillmana totiž byla proti zásadám fair play.



Souboj druhého týmu skotské Premier League s pátým týmem druhé ligy byl nečekaně vyrovnaný. Dvacet minut před koncem trval stav 1:1 a Malik Tillman se snažil tak moc, až se drobně zranil a musel za postranní čarou vyhledat ošetření.

Jenže o pár vteřin později ležel na zemi znovu. Při návratu na hřiště totiž zablokoval míč obránci Partick Thistle, který chtěl v duchu fair play vrátit na polovinu domácích. Sólový únik nechápajícím hostům zakončil s efektní kličkou gólmanovi, až pak ho doběhli naštvaní hosté, povalili Američana na zem a začala šarvátka.

Skotský fotbal zase jednou ukázal, že pro ostrá slova a strkanice se v něm nejde daleko. České fanoušky mohlo zaujmout aktivní zapojení Glena Kamary a Kemara Roofa. Nečestně dosažený gól ale platil. A pak se do hry zapojil stále ještě nový manažer Rangers Michael Beale.

„Malik během ošetření nesledoval hru. Nevěděl, že se ještě nerozehrálo, když vběhl zpátky na hřiště. Takže nechat soupeře skórovat byla správná věc. Malik je fantastický mladý hráč a nechci, aby mu tohle vrtalo v hlavě,“ vysvětloval po zápase své další počínání a bránil hosta z Bayernu Mnichov.

Beale svolal hráče na poradu a Roofe předal týmu vzkaz – nechte soupeře skórovat. Nadšeně se sice Rangers netvářili, ale po rozehrávce zůstali stát a nechali Scotta Tiffoneyho nerušeně přeběhnout polovinu hřiště a vyrovnat. Bránění naznačil jen gólman McGregor, ale spíš symbolicky.

Vše začal sporný gól Rangers na 2:1
Vše začal sporný gól Rangers na 2:1

„Jako fotbalový klub máme vysoké standardy a vítězství nechceme dosahovat takhle. Není snadné žádat o něco takového hráče, je to výjimečné, ale taky správná věc,“ prohlásil trenér, který Rangers vede od konce listopadu loňského roku.

A nepletl se, Rangers do čtvrtfinále skotského poháru postupují po výhře 3:2. Zařídil ji v 86. minutě James Sands.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud