2. února 2010 • 11:04

Adebayor po tragédii: Myslel jsem, že je konec

Autor: INT, val
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Strach, smutek a beznaděj! To vše zažili hráči Toga během příjezdu na Africký pohár. Při brutálním útoku na autobus s tožskými reprezentanty zemřeli tři lidé. Tragická událost stále leží v hlavách mnoha hráčů. Největší hvězda týmu Emmanuel Adebayor se na tento děsivý incident snaží zapomenout, jde to však velmi těžce.



Před třemi týdny zaútočilo angolské nacionalistické hnutí FLEC na týmový autobus s hráči Toga. V autobusu byla i fotbalová superstar, hráč anglického Manchesteru City Emmanuel Adebayor.  

Ten se sice snaží celou tragédii vypustit z hlavy, ale stále je to příliš čerstvé.
“V jednu chvíli jsem myslel, že je konec. Že už nikdy neuvidím fotbalový stánek City a naše fanoušky,” řekl hvězdný fotbalista britskému serveru The Sun.

Nejen fanoušci, ale i spoluhráči a celý realizační tým ho po příjezdu z Afriky přivítali a maximálně podpořili. “Bylo to skvělé být zase zpět doma a zahrát si fotbal na domácím trávníku. Musím poděkovat všem fanouškům City a celému klubu, že mi pomohli překonat tohle smutné období. Lidé mě podporovali především pomocí textových zpráv a to mi nesmírně pomohlo.”

„Nejdůležitější pro hráče je mít dobrý vztah s klubem i fanoušky. V City cítím, že tomu tak je na obou frontách.“

Emmanuel Adebayor těsně po incidentu, kdy povstalci zabili hned několik členů tožské výpravy.
Emmanuel Adebayor těsně po incidentu, kdy povstalci zabili hned několik členů tožské výpravy.

Adebayor chce za nešťastnou událostí udělat tlustou čáru a soustředit se pouze na fotbal. Rád by City posunul mezi top čtyřku anglické ligy.  

“Lidé v City věří v mé schopnosti. Tento nejtěžší moment v mém životě to jen potvrdil. Manchester City je velká rodina a lidi se tu mají rádi. Jsem rád, že je to za mnou a život jde dál. Znamená to pro mě jediné: hrát co nejlépe za City!”

Když se před deseti dny vrátil Adebayor z Afriky, hráči mu byli okamžitě nablízku. “Očekávali jsme, že přijede rozrušený, ale zdál se šťastný,” řekl jeho spoluhráč Stephem Ireland.

Aby ne, vždyť Adebayor může děkovat Bohu, že vůbec žije. O stejném štěstí nemůžou mluvit tři členové tožského klubu, kteří útok extrémistů nepřežili.

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud